Source Filmmaker, o nouă surpriză de la Valve

| 28.06.2012
Source Filmmaker, o nouă surpriză de la Valve

Părinţii seriei Half-Life se pare că în continuare au planuri mari în legătură cu Source Engine, motorul grafic pe care îl folosesc încă de la apariţia lui Half-Life 2. De-a lungul timpului, Source a primit o serie importantă de upgrade-uri, atât la nivel vizual (iluminare HDR în Half-Life 2: Lost Coast, pentru cine îşi mai aminteşte acel demo tehnologic), cât şi în ceea ce priveşte facilităţile dedicate dezvoltatorilor (o astfel de adiţie recentă este editorul de niveluri pentru Portal 2).

Din aceasta a doua categorie face parte şi Source Filmmaker, o unealtă care permite doritorilor să realizeze filme (secvenţe cinematice) folosind resursele create pentru engine-ul Source (modele, texture, niveluri etc.). Source Filmmaker permite controlul fin al camerei şi al unghiurilor de filmare într-un spaţiu tridimensional şi modificări ale animaţiilor în timp real.

Cireaşa de pe tort este însă sistemul de animaţii faciale accelerat prin intermediul GPU-ului, capabil de rezultate de-a dreptul spectaculoase. Este de ajuns să amintim că Valve a realizat toate trailere sale de promovare pentru Team Fortress 2 cu ajutorul acestui program, care este acum oferit şi publicului, în primă fază în versiune beta, urmând ca varianta finală să fie lansată în decursul acestui an.

Puteţi aplica pentru intrarea în programul de testare beta a aplicaţiei Source Filmmaker prin vizitarea site-ul oficial şi alegerea opţiunii „Sign up for a Free invite”. Atenţie, veţi avea nevoie de un cont valid de Steam şi de clientul Steam instalat pentru a putea parcurge următorii paşi. De asemenea, tot pe www.sourcefilmmaker.com găsiţi şi o serie de tutoriale video dedicate fiecărui pas al procesului de realizare a unui material video cu ajutorul Source Filmmaker.

Pentru a sărbători lansarea lui Source Filmmaker, cei de la Valve au publicat şi un nou trailer pentru Team Fortress 2 (bineînţeles, realizat cu ajutorul lui Source Filmmaker), pe care-l puteţi viziona în continuare.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News