Next Fest 2021: eveniment redenumit de Valve pe platforma Steam

Autor: Vlad Ionescu | 25.03.2021
Next Fest 2021: eveniment redenumit de Valve pe platforma Steam

Steam, una dintre cele mai populare platforme de distribuție a jocurilor video, le oferă utilizatori încă un motiv de bucurie. Valve a dezvăluit astăzi Steam Next Fest, eveniment ce va prezenta jocurile noi, de toate genurile și aparținând atât publisherilor importanți, cât și studiourilor independente. Vor fi oferite și variante de demo ale acestor jocuri, permițându-le astfel gamerilor să încerce titluri ce urmează să fie lansate.

Steam Next Fest reprezintă, de fapt, un rebranding pentru Steam Game Festival, a cărui ultimă ediție din luna februarie a promovat titluri dintr-o gamă variată de genuri, provenite din întreaga lume. De asemenea, evenimentul a avut parte și de transmisiuni în direct și discuții pe chat cu anumiți dezvoltatori de jocuri. Acest concept își propune să comunice mai direct cu gamerii și să le poată oferi acestora detalii despre jocurile și studiourile preferate.

Viitoarea ediție, rebotezată Next Fest, se va desfășura în perioada 16 – 22 iunie 2021 și le va oferi gamerilor posibilitatea de a încerca jocuri noi, de a urmări stream-urile difuzate de producători și de a discuta cu echipele din spatele acestor titluri.

Steam Next Fest nu va fi singurul spectacol de acest gen

Valve spune că noul nume reprezintă mai bine direcția evenimentului, sărbătorind astfel o perioadă de mai multe zile. Steam Game Festival a fost realizat de Valve, alături de Geoff Keighley, gazda The Game Awards, și a devenit o prezență regulată pe platforma Steam. Însă, odată cu întoarcerea GDC sub forma unui eveniment hibrid în iulie și cu revenirea evenimentului Summer Game Fest, Steam Next Fest nu va fi singurul spectacol digital de acest fel.

Prin Next Fest, Valve își continuă demersul de a evidenția jocurile de toate dimensiunile. Cel mai recent exemplu în acest sens a fost Steam Game Festival din februarie, care a prezentat o mulțime de titluri indie. Astfel, Steam Next Fest va transmite în direct toate evenimentele ce vor fi difuzate sub egida Summer Game Fest, inclusiv varianta digitală a expoziției E3, ce ar trebui să aibă loc în perioada 15-17 iunie.

Valve nu a precizat dacă conținutul Steam Next Fest va putea fi urmărit și în afara Steam, pe platforme precum Twitch sau YouTube. Cel mai probabil, mai multe informații vor fi oferite pe măsură ce ne vom apropia de începutul verii.

Sursa: ShackNews

Urmărește Go4Games.ro pe Google News