Tomb Raider – noua Lara Croft şi prima sa victimă

| 12.07.2012
Tomb Raider – noua Lara Croft şi prima sa victimă

Noul Tomb Raider nu doreşte să modifice doar mecanicile de joc clasice ale seriei, ci îşi propune să schimbe din temelii această franciză. Lara Croft nu va mai fi eroina neînfricată din primele titluri ale seriei, ci doar o tânără ieşită de pe băncile şcolii, nevoită să dea piept cu prima aventură a vieţii sale.

Astfel, eroina se îmbarcă pe Endurance, nava căpitanului Conrad Roth. Din nefericire pentru aceştia, vaporul se scufundă în mijlocul unei furtuni, Lara trezindu-se pe o insulă misterioasă, alături de epavele multor alte nave, din diferite perioade ale istoriei.

Pentru a evidenţia cât de diferit va fi noul Tomb Raider de precedentele titluri ale seriei, studioul producîtor Crystal Dynamics a decis să folosească o nouă actriţă pentru a-i da viaţă eroinei în acest nou joc. Pentru acest rol a fost aleasă actriţa de origine britanică Camilla Luddington, cunoscută celor care au urmărit cel mai nou sezon al serialului Californication.

De altfel, publisher-ul Square Enix a decis să realizeze un scurt documentar dedicat noii eroine, material prezentat de Zachary Levi, nimeni altul decât interpretul celebrului Chuck din serialul TV omonim.

În privinţa gameplay-ului, Tomb Raider va folosi mecanici de joc caracteristice titlurilor survival horror, un accent deosebit fiind pus pe conservarea muniţiei pentru puţinele arme de foc pe care Lara va avea ocazia să le mânuiască. Întreaga insulă va putea fi explorată, într-un mod asemănător titlurilor open-world, unele porţiuni putând fi accesate doar după ce Lara dobândeşte anumite abilităţi speciale.

Undeva în prima parte a jocului, Lara va dobândi arcul cu săgeţi, vital pentru supravieţuirea în sălbăticie şi dobândirea hranei. În secvenţele de gameplay de mai jos, Karl Stewart, gobal manager pentru brand-ul Tomb Raider, prezintă aceste secvenţe din joc, alături de unul dintre cele mai importante momente ale „iniţierii” Larei Croft: uciderea primului animal cu ajutorul arcului.

Tomb Raider va fi lansat pe 5 martie 2013, pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News