Ubisoft în 2013: noi jocuri Assassin’s Creed şi Far Cry, Rayman Legends multiplatform

| 11.02.2013
Ubisoft în 2013: noi jocuri Assassin’s Creed şi Far Cry, Rayman Legends multiplatform

Ubisoft a prezentat raportul financiar pentru ultimul trimestru al anului calendaristic 2012, rezultatele fiind îmbucurătoare pentru compania franceză: încasările au crescut cu 23%, ajungând până la 802 milioane de euro.

Principalii „responsabili” pentru aceasta performanţă sunt Assassin’s Creed III (joc vândut în 12 milioane de exemplare, cu 70% peste Assassin’s Creed: Revelations), Just Dance 4 (8 milioane de exemplare, cu 16% mai puţin decât precedentul joc al seriei) şi Far Cry 3 (4,5 milioane de exemplare).

Assassin's Creed 3

Rezultatele, conform spuselor lui Yves Guillemot, sunt peste aşteptări, CEO-ul Ubisoft confirmând ca un nou titlu al seriei Assassin’s Creed este pregătit pentru viitorul an fiscal (cu un nou protagonist şi o nouă perioadă istorică în care va fi plasată acţiunea). De asemenea, impresionat de vânzările foarte bune ale lui Far Cry 3, Guillemot a afirmat că „jucătorii nu vor mai fi nevoiţi să aştepte patru ani pentru un nou joc Far Cry”.

Nu în ultimul rând, Ubisoft a anunţat că Rayman Legends, continuarea extrem de reuşitului Rayman Origins, nu va mai fi lansat în cursul acestei luni exclusiv pentru Nintendo Wii U. În schimb, apariţia pe piaţă a jocului a fost reprogramată pentru luna septembrie a acestui an, Rayman Legends fiind aşteptat acum şi pe PlayStation 3 şi Xbox 360, pe lângă versiunea iniţială pentru Wii U. Dacă ar fi să ne luăm după „traiectoria” lui Origins, cel mai probabil Rayman Legends va beneficia şi de o versiune de PC într-un viitor ceva mai îndepărtat.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News