Academia de gaming GGWP primește o finanțare în valoare de 350.000$

Autor: Vlad Ionescu | 15.03.2021
Academia de gaming GGWP primește o finanțare în valoare de 350.000$

GGWP este un site care se descrie drept prima prima platformă de e-learning din lume pentru jucătorii care doresc să își construiască o carieră în crearea de conținut și în scena competitivă de eSports. GGWP Academy deține deja parteneriate globale cu platformele de turnee online Mogul.gg și Nicecactus, producătorii susținând faptul că acestea vor ajuta la distribuirea aplicației sale mobile către un public estimat de peste 6 milioane de jucători.

Ca parte a finanțării sale, educația pentru sporturi electronice și susținerea pieței creatorilor de conținut GGWP a strâns peste 350.000 de dolari, poziționându-se într-o zonă a industriei jocurilor video aflată în expansiune rapidă. Înființată de Jacqueline Garrett, Academia GGWP își propune să ofere utilizatorilor săi un program de resurse și cursuri online pentru a-i învăța despre construirea mărcii lor online și generarea de venituri de pe urma conținutului realizat pentru diferite platforme de genul Twitch și YouTube. Aplicația va include trei categorii educaționale: streamer, atlet eSports și creator de conținut înregistrat.

Planuri mari pentru viitor!

De asemenea, dezvoltatorii își doresc și introducerea unor cursuri de podcasting sau eSports. Cursurile specifice eSports ale startup-ului sunt concepute pentru a pregăti jucătorii profesioniști în devenire pentru viață de atlet profesionist și / sau creator de conținut, abordând subiecte precum branding, stil de viață, finanțe și juridice. Talentele dezvoltate pe platformă vor fi apoi clasificate și prezentate mărcilor pentru diferite campanii. Acest lucru va oferi oportunități creatorilor care folosesc GGWP și #SmarterInfluence pentru mărcile care doresc să găsească influenceri cu care să se asocieze.

Garrett recunoaște că echipa GGWP trebuie să lucreze mult, dar are un interes major față de acest domeniu. Împreună cu cofondatorii săi Cassie Puah și John Keto, echipa GGWP va utiliza această finanțare pentru a extinde proiectul, ulterior lansând și platforma GGWP Academy Influencer Marketplace, care va ajuta la conectarea influencer-ilor cu sponsorii și alte oportunități. De asemenea, compania a adus mai mulți angajați la  bord, inclusiv un inginer de software junior și un manager de comunitate.

Sursa: eSports Insider

Urmărește Go4Games.ro pe Google News