ApEX se întoarce la conducerea organizației Team Vitality

Autor: Vlad Ionescu | 22.02.2021
ApEX se întoarce la conducerea organizației Team Vitality

Team Vitality, echipa franceză de CS:GO, a anunțat cu câteva ore înainte de meciul de deschidere de la IEM Katowice faptul că Dan „⁠apEX⁠” Madesclaire se va întoarce pe poziția de lider în joc pentru acest turneu. La începutul acestei luni, apEX a fost mutat pe bancă de antrenorul Vitality Rémy „XTQZZZ” Quoniam. XTQZZZ a motivat „diferențele colective” în cadrul echipei și a spus că apEX trebuie să-și rezolve unele probleme personale.

În evenimentul ce a urmat, disputat fără apEX, Vitality nu arăta ca acea echipă cu o forță ofensivă incredibilă. Organizația a fost eliminată prima din grupul lor din seria BLAST Spring, în urma înfrângerilor suferite în fața echipelor Complexity și Evil Geniuses. Meciul cu Complexity a fost deosebit de umilitor, deoarece a fost pierdut cu 16-2 în a doua hartă de pe Overpass. Vedeta echipei Vitality, Mathieu „ZywOo” Herbaut, a înregistrat doar două kill-uri pe acea hartă, stabilind astfel una dintre cele mai slabe evoluții pe care le-a avut în toate sezoanele de CSGO.

Team Vitality pierduse patru meciuri consecutive fără capitanul apEX în formula de start

Cu apEX în frunte, Vitality a arătat ca o echipă mult mai periculoasă. Au terminat pe locul trei la finala globală BLAST, pierzând doar meciuri strânse cu două dintre cele mai bune echipe din lume: Astralis și Na’Vi. Cu el înapoi la la conducere, Nabil „Nivera” Benrlitom ar trebui să revină la rolul său de al șaselea jucător, postură din care a ajutat Vitality să obțină o mare parte din succesul lor.

În prezent, Team Vitality se clasează pe locul 3 în lume, cu o rată a victoriilor de 70% dintr-un total de 239 de meciuri disputate. Cache (75%) și Overpass (75%) sunt hărțile preferate ale echipei, în timp ce Train și Mirage sunt cele mai prost cotate când privim rata de victorii obținută. În ultimele cinci partide disputate în scena de eSports, Vitality a reușit o singură victorie, împotriva celor de la OG (2-0).

Sursa: HLTV

Urmărește Go4Games.ro pe Google News