De ce primul eveniment LAN de Valorant a fost un succes pentru scena de eSports

Autor: Vlad Ionescu | 08.06.2021
De ce primul eveniment LAN de Valorant a fost un succes pentru scena de eSports

Valorant continuă să se remarce în scena sporturile electronice, devenind unul dintre cele mai apreciate jocuri din acest domeniu. Primul eveniment internațional de tipul LAN al jocului a fost Valorant Champions Tour Masters Two Reykjavik și a reușit să atragă mii de telespectatori din toate regiunile lumii. Aici, cele mai bune organizații s-au duelat într-o serie de partide foarte interesante, oferindu-le gamerilor ocazia de a se bucura de cel mai înalt nivel competitiv al jocului.

Datorită succesului pe care l-a înregistrat, putem spune că acest eveniment va sta la baza viitoarei scene eSports a jocului. Dacă Riot Games se va concentra pe organizarea de evenimente similare, competițiile de Valorant vor crește foarte rapid pe plan internațional. Pentru Masters Two s-au adunat telespectatori din întreaga lume, care au intrat cu scopul de a urmări cele mai bune echipe din regiunile din care aparțin.

Marea finală Valorant Masters Two a depășit pragul de 1 milion de spectatori!

Marea finală a turneului, disputată între Sentinels și Fnatic, a avut o medie de 800.000 de spectatori pe toate platformele de streaming. De asemenea, Riot Games a specificat și faptul că marea finală a atins pragul de un milion de spectatori, în timp ce fanii așteptau ca primul campionat internațional să fie încoronat. Aceste cifre nu constituie o surpriză, confirmând că Valorant este un titlu de viitor în domeniul sporturilor electronice.

Odată început, turneul le-a adus gamerilor o sumedenie de partide interesante și echilibrate. Șapte hărți din eveniment s-au decis în prelungiri, iar alte partide au fost câștigate la diferențe de numai câteva runde. De asemenea, unele organizații au reușit să stabilească noi recorduri. Sentinels nu au pierdut nicio hartă în turneu și au reușit să etaleze un stil de joc foarte ofensiv. Cele mai așteptate partide au fost însă cele disputate între cele mai bune organizații ale fiecărei regiuni, atunci când echipele s-au confruntat pentru prima dată. Astfel, organizațiile au avut ocazia de a dezvolta un stil de joc unic și de a se duela cu alte echipe de top.

Sursa: DotEsports.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News