Gambit câștigă finala de primăvară a turneului BLAST Premier

Autor: Vlad Ionescu | 21.06.2021
Gambit câștigă finala de primăvară a turneului BLAST Premier

După ce opt echipe de top din scena eSports a jocului Counter-Strike: Global Offensive s-au duelat timp de cinci zile, în perioada 15-20 iunie, turneul BLAST Premier Spring Final 2021 și-a încoronat campionii. Organizația Gambit a reușit să își apare prima poziție în clasamentul mondial, câștigând cel de-al treilea eveniment Major al acestui an.

BLAST Premier Spring Final 2021 a început senzațional pentru Gambit. Meciul de deschidere a fost câștigat cu scorul de 2 la 0 împotriva celor de la Evil Geniuses, iar mai apoi Complexity a pierdut cu același scor. Următorul meci a fost unul mai dificil pentru Gambit, acolo unde i-a înfruntat pe NaVi și a pierdut singura hartă din acest turneu. Totuși, Gambit a reușit într-un final să obțină victoria, asigurându-și astfel un loc în marea finală. NaVi a căzut în Lower Bracket, acolo unde s-a întalnit cu G2. Organizația din CIS s-a impus cu scorul de 2 la 1, iar marea finală era gata de a fi disputată.

Duelul dintre Gambit și NaVi se anunța unul extrem de spectaculos, iar majoritatea spectatorilor s-ar fi așteptat la o partidă ce se va disputa pe trei hărți diferite. Totuși, forța ofensivă demonstrată de Gambit nu a permis acest lucru.

Gambit s-a impus cu scorul de 2 la 0!

Marea finală a evenimentului s-a disputat într-un sistem de BestOf3, acolo unde fiecare organizație și-a ales propria hartă. Prima hartă a partidei a fost Dust2, aleasă de către NaVi. După un meci destul de echilibrat, harta s-a încheiat cu victoria celor de la Gambit, scor final 16 la 12. A urmat harta aleasă de Gambit, Mirage. Acolo, echipa gazda a reușit de asemenea să se impună cu scorul de 16 la 11, câștigând astfel ambele hărți. După stabilirea scorului final de 2 la 0 în favoarea sa, organizația a fost încoronată drept campioana turneului.

Pentru acest parcurs incredibil, pe parcursul căruia Gambit a pierdut o singură hartă din patru partide, organizația a fost recompensată cu 225.000 de dolari și un bilet la BLAST Premier World Final 2021, unde fondul de premiere atinge amețitoarea sumă de 1 milion de dolari.

Sursa: HLTV

Urmărește Go4Games.ro pe Google News