Liga profesionistă de Overwatch revine în scena competitivă în cursul lunii aprilie

Autor: Vlad Ionescu | 22.02.2021
Liga profesionistă de Overwatch revine în scena competitivă în cursul lunii aprilie

Liga Overwatch a anunțat astăzi că al patrulea sezon va începe pe 16 aprilie 2021. În plus, liga a dezvăluit o mulțime de informații despre sezonul viitor 2021, inclusiv weekend-urile de joc de trei zile și sistemul de joc competitiv.

Sezonul 2021 se va învârti în totalitate în jurul a patru turnee independente, începând cu Melee și continuând cu Joust, Showdown și Countdown Cup. Echipele vor juca patru meciuri în fiecare turneu pentru a se califica la turneul final. Aceasta înseamnă că toate echipele Ligii Overwatch vor juca minimum 16 meciuri din sezonul regulat din 2021, cu posibilitatea de a juca și mai mult.

Deoarece liga este împărțită în două regiuni, Est și Vest, echipele vor fi nevoite să joace meciuri eliminatorii în regiunile lor respective pentru a avansa în următoarea etapa a competiției. Pentru fiecare turneu, primele șase echipe vestice vor juca meciuri eliminatorii, în timp ce doar primele patru echipe estice vor face acest lucru.

Premii pe măsură

Dueluri interesante încep atunci când două echipe din fiecare regiune își inving toți adversarii. Dacă pandemia de COVID-19 va permite, cele două echipe din regiunea Vest vor călători în Hawaii pentru un ping mai mic pentru a juca cu primele două echipe din Est. Per total, liga le va oferi echipelor un total de 4.250.000 USD, distribuiți astfel:

Liga Overwatch

Pentru a recompensa mai bine victoriile pe măsură ce sezonul continuă, Liga Overwatch a venit cu un sistem de puncte pentru sezonul 2021. Sistemul „League Points” oferă echipelor câte un punct pentru fiecare victorie în timpul jocurilor de calificare la turnee. Primul, al doilea și al treilea câștigător al fiecărui turneu vor primi puncte bonus în același mod în care au câștigat victorii suplimentare anul trecut. Echipele de pe primul loc obțin trei puncte suplimentare, locul al doilea primește două, iar echipele de pe locul trei câștigă un punct în plus. Punctele Ligii vor fi adunate și utilizate pentru a determina clasarea și calificarea pentru playoff-ul sezonului.

Sursa: Overwatch League

Urmărește Go4Games.ro pe Google News