Trei organizații de Counter-Strike: Global Offensive au primit invitații pentru turneul BLAST Spring Showdown

Autor: Vlad Ionescu | 18.03.2021
Trei organizații de Counter-Strike: Global Offensive au primit invitații pentru turneul BLAST Spring Showdown

BLAST Spring Showdown este unul dintre cele mai renumite turnee din scena competitivă de eSports, organizatorii competiției reușind să adune, în același loc, cele mai bune echipe de Counter-Strike: Global Offensive. Evenimentul se va desfășura în perioada 13 – 18 aprilie 2021 și va avea un fond de premiere în valoare de 162.500$. Astfel, locurile 1 și 2 vor fi recompensate cu câte $30.000, în timp ce restul sumei se va distribui, în funcție de rezultate, între echipele participante.

Trei dintre echipele de top de CS:GO au fost invitate să se alăture turneului BLAST Premier Spring Showdown. Este vorba despre FURIA, Heroic și Gambit Esports, campioana de la IEM Katowice, care vor completa cele trei locuri atribuite prin invitații pentru turneul format din 16 echipe. Organizații precum Astralis, Team Liquid, Team Vitality, G2, OG și MIBR erau deja calificate prin intermediul grupelor din primăvară. Alte șapte echipe urmează să se alăture, fiecare calificându-se prin una dintre cele șapte calificări regionale BLAST.

Organizațiile participă în acest moment la alt turneu de CSGO

Gambit a avut un parcurs extraordinar la IEM Katowice, în luna februarie a acestui an, reușind să câștige primul turneu major al anului. Rând pe rând, organizația a învins echipe precum Heroic și G2, iar mai apoi a trecut de NaVi și Team Spirit, iar, în cele din urmă, a câștigat finala împotriva celor de la Virtus.Pro.

Cât despre Heroic și Furia, ambele organizații au avut prestații excelente în 2020, obținând o mulțime de victorii importante. Totuși, începutul anului 2021 a fost unul relative lent, iar calitatea și forța ofensivă a organizațiilor implicate în acest eveniment (bazat pe sistemul Single Elimination) vor reprezenta un veritabil test pentru ambele organizații.

Heroic pare ca s-a redresat, reușind să câștige grupa A din cadrul turneului ESL Pro League Season 13, înregistrând 15 puncte din 15 posibile. Pentru Furia urmează o serie de dueluri foarte interesante, grupa organizației fiind completată de echipe de top precum Navi, Gambit, Cloud9, MIBR și Team One.

Turneul se va desfășura într-un sistem de playoff-uri, cu o singură eliminare disputată în sistem BestOf3. Hărțile acceptate de către organizatori sunt Dust2, Mirage, Inferno, Nuke, Train, Overpass și Vertigo. Toate partidele vor putea fi urmărite, în direct, pe canalul de Twitch al organizatorilor.

Sursa: HLTV

Urmărește Go4Games.ro pe Google News