Turneul PMPL SEA Championship a înregistrat peste 1 milion de spectatori

Autor: Vlad Ionescu | 29.05.2021
Turneul PMPL SEA Championship a înregistrat peste 1 milion de spectatori

Sezonul cu numărul trei al campionatului PUBG Mobile Pro League din Asia de Sud-est a înregistrat un nou record pentru scena de eSports a jocului. Evenimentul a înregistrat peste un milion de telespectatori, devenind astfel cea mai vizionată ligă pro de PUBG. Încă odată, industria sporturilor electronice demonstrează faptul că aceste turnee sunt la fel de interesante și urmărite precum competițiile sportive clasice.

Turneul a avut loc în perioada 21 – 23 aprilie și a fost transmis în direct pe cele mai importante platforme, inclusiv NimoTV, YouTube, Facebook și Twitch. Cea mai urmarită partidă a reușit să adune în nu mai puțin de 1.116.367 de privitori. Aceste cifre reprezintă o creștere de aproximativ 127% față de ultima ediție a ligii.

PUBG este unul dintre cele mai apreciate titluri de eSports!

Fiecare partidă a avut o medie de aproximativ 380.000 de spectatori, din nou cu o creștere de 112% fața de ediția trecută a evenimentului. Această creștere masivă de spectatori se datorează castingului comunitar mai mare, peste 80 de emisiuni fiind în direct cu transmisiile meciurilor. Un alt eveniment important de PUBG Mobile a fost Campionatul Global (PMGC) 2020, acolo unde media de spectatori a fost de 528.822 de spectatori.

În turneu, 16 dintre cele mai bune organizații din regiunea SEA s-au duelat pentru titlul de campioni, iar echipa The Infinity a reușit să obțină victoria. Echipa a fost recompensată cu 32.000 de dolari din fondul de premiere în valoare de 150.000 de dolari. De asemenea, echipele The Infinity și Evos Reborn s-au calificat pentru al patrulea sezon al campionatului SEA, care va avea loc la sfârșitul acestui an.

Regiunea Asiei de Sud-est reprezintă una dintre cele mai mari teritorii pentru PUBG Mobile în ceea ce privește numărul de jucători activi. De asemenea, regiunea are și o scena de eSports destul de dezvoltată, cu turnee, ligi naționale și ligi profesioniste, care se desfășoară în Indonezia, Malaezia, Singapore și Filipine.

Sursa: DotEsports.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News