Valve intenționează să găzduiască două evenimente majore de Counter-Strike: Global Offensive

Autor: Vlad Ionescu | 24.05.2021
Valve intenționează să găzduiască două evenimente majore de Counter-Strike: Global Offensive
Foto: HLTV

Scena de eSports a jocului Counter-Strike: Global Offensive este pe cale să devină și mai interesantă, odată cu noul anunț venit din partea celor de la Valve. Compania ce deține una cele mai importante platforme din lumea gaming-ului, Steam, și-a anunțat dorința de a găzdui două evenimente Major de CSGO. Unul dintre principalele motive pentru implicare Valve în acest proiect este, cel mai probabil, faptul că jocul este disponibil exclusiv pe platforma proprie.

Pe lângă titlurile Dota 2 și League of Legends, Counter-Strike Global Offensive se bucură de o mulțime de competiții la nivel profesional, acolo unde fondurile de premiere depășesc chiar și suma de 500.000 de dolari. Totuși, evenimente de tipul Major ajung chiar și la recompense în bani de până la 2.000.000 de dolari, care sunt împărțite între echipele participante, în funcție de clasare.

Valve căuta parteneri pentru a organiza evenimente RMR ce vor decide echipele participante

Conform HLTV, Valve intenționează să organizeze, în 2022 și 2023, două evenimente majore de CS. Pe lângă evenimente RMR, care vor oferi echipelor puncte de participare la turneu, va avea loc și un turneu regional desfășurat în Europa, CSI, America de Nord, America de Sud și Asia / Oceania. Organizatorii care vor să se implice în turneele RMR trebuie să ia legătura cu Valve și să stabilească cele mai importante detalii. De la numărul de echipe participante, numărul de puncte obținut, cât și investiții, Valve va dori o serie de evenimente cât mai bine realizate.

O specificație regăsită în postarea inițială constă în faptul că organizațiile și companiile interesante de găzduirea evenimentelor ar trebui să le poate realiza într-un fus orar convenabil pentru cea mai mare parte a utilizatori de CS:GO. Scena de eSports va avea un evenimente major anul acesta, PGL Stockholm Major, care va avea un fond de premiere în valoare de 2 milioane de dolari.

Sursa: HLTV

Urmărește Go4Games.ro pe Google News