Wild Rift va găzdui în 2021 un circuit competitiv cu premii în valoare de 200.000$

Autor: Vlad Ionescu | 11.02.2021
Wild Rift va găzdui în 2021 un circuit competitiv cu premii în valoare de 200.000$

League of Legends: Wild Rift, versiunea pentru mobile a ultra-popularului joc de tip MOBA, va fi „gazda” un circuit competitiv, pregătit pentru anul 2021, cu un fond de premiere ce va depăși suma de 200.000$. În ciuda faptului că jocul a fost lansat recent, Wild Rift își face deja simțită prezența în scena de eSports. Drept loc pentru desfășurare a acestei competiții, organizatorii au ales Filipine, premiile urmând să fie acordate în moneda țării respective.

Evenimentul a fost împărțit în două sezoane: de vară și de toamnă. Competiția este organizată de organizația sportivă Mineski, cu sediul în Filipine, care deține licența exclusivă pentru desfășurarea de turnee de eSports pentru jocurile de la Riot Games în această țară. Nicio echipă nu va primi o invitație directă la competiție, dar, în schimb, vor exista calificări deschise împărțite în patru regiuni din țară, echipele de top ajungând în faza grupelor. Regiunile sunt N. Luzon, S. Luzon, Visayas și Mindanao, acestea fiind diferite insule din țară.

Programul turneelor

Summer Split

Desfășurat între lunile aprilie și iunie

  • Aprilie: Calificări deschise
  • Mai: Grupe
  • Iunie: Playoff-uri și Super Cup

Fall Split

Desfășurat între lunile iulie și septembrie

  • iulie: Calificări deschise
  • august: Grupe
  • septembrie: Playoff-uri și Super Cup

Organizatorii evenimentului au pus la punct un sistem unic pentru fondul de premii, banii fiind împărțiți între echipe pe baza punctelor pe care le câștigă în fazele grupelor, respectiv playoff-uri. Fiecare sezon are în total 5 milioane de puncte de joc, ceea ce înseamnă că 5 milioane de pesos filipinezi (104.000$) vor fi împărțiți între echipe. Întrebați despre sistemul de premiere, cei de la Mineski au motivat această decizie drept un mod de a grăbi creșterea scenei profesioniste din țară. În plus, compania dorește ca, până la finalul anului, echipele de Wild Rift din Filipine să fie cunoscute pentru talentul pe care îl au. Primele două echipe vor concura în cele din urmă pentru titlul de campioni în finalele regionale ale Supercupei, la sfârșitul sezonului.

În plus, înainte de începerea sezonului oficial de vară, Riot Games și Mineski vor organiza pre-sezonul pentru Wild Rift Icon Series din țară. Se va disputa pe 20 și 21 martie, iar echipe de top din Filipine vor primi o invitație directă la această competiție.

Surse: AppTrigger.com, Liquipedia.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News