Google a eliminat jocul Slavery Simulator din Play Store

Autor: Adrian Popa | 31.05.2023
Google a eliminat jocul Slavery Simulator din Play Store
Foto: Profimedia Images

Google a eliminat controversatul joc Slavery Simulator după ce apariția acestuia declanșat un scandal uriaș în Brazilia.

Aplicația, dezvoltată de Magnus Games, le permitea jucătorilor să cumpere și să vândă persoane de culoare.

Jocul a fost descărcat de peste 1.000 de ori înainte să fie eliminat din magazinul de aplicații pe 31 mai.

Brazilia este una dintre țările în care sclavia este un subiect încă sensibil. Această practică a fost interzisă în statul din America de Sud abia în 1888. Peste patru milioane de oameni au fost aduși ca sclavi în fosta colonie portugheză de-a lungul timpului.

În descrierea jocului, dezvoltatorii arătau că acesta le permite jucătorilor să „schimbe, cumpere și vândă sclavi”. Slavery Simulator („Simulador de Escravidão” în portugheză) permitea și torturarea de sclavi. Exista și opțiunea eliberării acestor persoane.

Citește și: Serviciul Google Play Games pentru PC, disponibil în România. Jocurile de Android pot fi jucate pe computer

Titlul avea un rating de 4/5 în Google Play. Unii utilizatori nu au fost deloc deranjați de subiectul tratat. „Un joc grozav pentru a-ți ocupa timpul. Dar cred că îi lipsesc mai multe opțiuni de tortură”, a scris un jucător.

A trecut prin filtrele Google

„Rasism flagrant”, a scris pe o rețea de socializare, făcând referire la joc, Renata Souza, politician de culoare din Rio de Janeiro. Autoritățile cercetează cum un astfel de joc a primit permisiunea pentru a fi publicat în Google Play.

Gigantul serviciilor online a transmis că nu permite astfel de aplicații. „Când încălcări sunt descoperite, luăm măsurile potrivite”, a spus un purtător de cuvânt.

Magnus Games este un dezvoltator de jocuri video din Malaezia, fondat în 2017. După izbucnirea scandalului, firma a precizat, în descrierea jocului că titlul a fost creat „exclusiv în scopuri de divertisment”. „Studioul nostru condamnă sclavia în orice formă”, a mai scris Magnus Games.

Surprinde faptul că dezvoltatori de jocuri video din Malaezia, o țară în care încă sunt practicate diferite forme de sclavie la scară largă, s-au gândit că acesta este un subiect potrivit pentru un joc video.

Surse: BBC News, CNN

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News