MMO şters din greşeală, închis definitiv

| 17.11.2011
MMO şters din greşeală, închis definitiv

Veşti proaste pentru amatorii de jocuri online „exotice”: MMO-ul sud-coreean M2 a fost închis după o aşa-zisă eroare de server. În luna octombrie, accesul la joc a fost întrerupt pentru o procedură urgentă de mentenanţă, în urma căderii serverelor. Ulterior, s-a constantat că întregul conţinut de pe servere nu mai poate fi recuperat, iar jocul a fost închis definitiv.

M2Publisher-ul Sankando şi Hangame, operatorul sud-coreean al jocului, au declarat că, în ciuda eforturilor de a remedia problema, acest lucru nu a fost posibil, serverele suferind „erori critice”, care au dus la închiderea permanentă a jocului. Aşa cum le stă bine asiaticilor, Sankando şi-a cerut scuze publice pentru această situaţie jenantă.

Totuşi, soarta MMO-ului M2 ar trebui să dea de gândit companiilor mari care operează astfel de jocuri, mai ales în condiţiile în care exemplarele fizice pentru jocurile online devin din ce în ce mai rare. Cu alte cuvinte, nu uitaţi să faceţi backup-uri dese, altfel s-ar putea sa vă treziţi şi fără joc şi fără principala sursă de venit – jucătorii abonaţi.

Tags:
Urmărește Go4Games.ro pe Google News