Star Trek Online trece la free-to-play

| 09.11.2011
Star Trek Online trece la free-to-play

MMORPG-ul Star Trek Online, realizat de echipa de la Cryptic şi publicat de Atari, va trece în sfârşit la sistemul free-to-play. Conform lui Stephen D’Angelo, producător executiv al Star Trek online, jocul fusese oricum proiectat încă din start pentru modelul free-to-play, însă publisherul Atari a insistat pentru tradiţionalele abonamente lunare.

Unul dintre motivele pentru care ediţia plătită a lui Star Trek Online nu s-a bucurat de succes a fost dificultatea jocului, considerată mult prea scăzută chiar de către producători. Un jucător putea atinge nivelul maxim şi debloca cele mai puternice item-uri în doar o zi, lucru care va fi remediat acum prin intermediul sistemului free-to-play. Astfel, item-urile cu adevărat puternice vor putea fi achiziţionate numai în schimbul unei noi resurse, numite Dilithium.

Pe de altă parte, singura moneda acceptată în jocurile realizate de Cryptic sunt aşa-numitele Cryptic Points, în schimbul cărora jucătorii vor putea oferi Dilithium. Astfel, cei fără prea mult timp de investit în joc pot cumpăra Dilithium de la jucătorii mai răbdători, care trudesc în joc pentru această resursă. Cryptic speră ca în felul acesta să creeze un sistem economic balansat, care să susţină în continuare gratuitatea jocului.

Star Trek Online va oferit în regim free-to-play începând cu 17 ianuarie 2012.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News