Steam a fost spart, datele confidenţiale în pericol

| 11.11.2011
Steam a fost spart, datele confidenţiale în pericol

Cei care au pornit astăzi clientul sistemului de distribuţie digitală Steam au fost întâmpinaţi de un mesaj nu prea plăcut, prin intermediul căruia Gabe Newell recunoaşte că forumurile şi întreaga bază de date a clienţilor Steam au fost compromise în urma unui atac al hackerilor.

Totul a început pe 6 noiembrie, cand forumurile Steam au fost atacate. Cei de la Valve au început investigaţiile, care au dus la concluzia că, în timpul atacului, hackerii au obţinut acces şi la baza de date cu numele clienţilor Steam, parolele acestora (encriptate), istoriile de achiziţii, adresele de e-mail, adresele de facturare şi datele legate de cardurile de credit folosite (din nou encriptate).

Totuşi, după spusele lui Newell, nu există încă dovezi conform cărora hackerii chiar au sustras datele personale ale clienţilor Steam şi nici rapoarte legate de utilizări neatorizate ale cărţilor de credit asociate conturilor Steam.

Deşi nu a fost oferită o dată exactă la care forumurile Steam vor reveni online, tăticul Valve a menţionat că absolut toţi utilizatorii forumului vor fi nevoiţi să treacă printr-un proces de schimbare a parolelor, atunci când situaţia va fi remediată. De altfel, chiar dacă acest pas nu este necesar în cazul conturilor de Steam propriu-zise, n-ar fi o idee rea să schimbaţi şi aceste parole (prin intermediul clientului Steam) şi să activaţi Steam Guard, în cazul în care n-aţi făcut-o deja.

Steam

Aceasta e cel de-al doilea mare atac din 2011 desfăşurat împotriva unui serviciu dedicat jocurilor video, PlayStation Network căzând victimă insistenţelor hackerilor în această primăvară. Cei de la Sony au fost nevoiţi să dezactiveze serviciile PSN pentru o perioadă prelungită (peste o lună de zile), oferind apoi câte 2 jocuri de PlayStation 3 şi 2 jocuri de PlayStation Portable pentru fiecare utilizator drept scuze pentru toate neplăcerile provocate.

Rămâne de văzut cum va reacţiona Valve.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News