Un skin de League of Legends a strâns, în scop caritabil, suma de 7 milioane de dolari

Autor: Vlad Ionescu | 26.04.2021
Un skin de League of Legends a strâns, în scop caritabil, suma de 7 milioane de dolari
Foto: Riot Games

Cei de la Riot Games sunt recunoscuți pentru creativitatea și conținutul interesant pe care îl oferă prin jocuri precum League of Legends sau Valorant, titluri ce se bucură de un veritabil succes în rândul gamerilor. De data aceasta, dezvoltatorii au introdus, în scop caritabil, un nou skin în League of Legends. Întreaga suma colecționată de pe urma acestui skin, nu mai puțin de 7 milioane de dolari, a fost alocată fondului Riot Games Social Impact Fund gestionat de ImpactAssets.

Nu este pentru prima oară când League of Legends este folosit drept mijloc pentru a strânge fonduri dedicate unor cauze nobile. Principala sursă de venituri este vânzarea de produse cosmetice și skin-uri de joc, League of Legends având peste 150 de campioni diferiți. În prezent, League Of Legends este recunoscut și drept cel mai mare titlul eSports din întreaga lume, cu peste 12 ligi competitive la activ. Astfel, o altă sursă importantă de venit provine din partea sponsorilor și a drepturilor de streaming.

Skin-ul introdus de Riot Games s-a vândut cu 10 dolari

Conform paginii oficiale de Twitter a celor de la Riot Games, gamerii au strâns, în schimbul skin-ului Elderwood Ornn 2020 Charity Skin, suma de 7 milioane de dolari. Pentru a debloca acel skin, utilizatorii erau nevoiți să utilizeze 1.350 RP, ceea ce echivala cu aproximativ 10 dolari în bani reali. Skin-ul caritabil a fost avut, de asemenea, și un desen Emote Playful Pup, care putea fi achizițonat în schimbul sumei de 7.885 RP, echivalentul a 50 de dolari.

Aceasta este cea mai mare sumă pe care Riot a obținut-o din vânzarea unui astfel de articol din magazinul jocului, depășind astfel recordul înregistrat de skin-ul Dawnbringer Karma, care adusese o donație de peste 6 milioane de dolari.

Sursa: InvenGlobal.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News