Jucătoare profesionistă de Tekken, concediată pentru declarațiile făcute despre bărbații scunzi

Autor: Adrian Popa | 21.02.2022
Jucătoare profesionistă de Tekken, concediată pentru declarațiile făcute despre bărbații scunzi
Foto: captură din video

Kana „Tanukana” Tani, o tânără care este jucătoare profesionistă de Tekken, a fost concediată de echipa japoneză Cyclops Athletic Gaming după declarațiile făcute despre bărbații scunzi în timpul unei transmisiuni live.

Tânăra a spus, pe 15 februarie, că bărbații cu înălțime mai mică 170 de cm nu au „drepturi ale omului”. Mai mult, ea a adăugat că aceștia ar trebui să își facă operație de lungire a oaselor.

Tani și-a cerut ulterior scuze pentru aceste afirmații. „Am remușcări mari pentru această declarație, care este nepotrivită pentru un atlet din eSports și un membru al societății”, a transmis tânăra.

Citește și: Când prea mult gaming strică. Visurile unei tinere, spulberate de încheieturile distruse

Cyclops Athletic Gaming a anunțat că a rupt relațiile cu Tani deoarece compania nu crede în „discriminare sau insulte”. Organizația și-a cerut scuze de la fani pentru declarațiile făcute de fosta angajată. Se pare că tânăra și-a pierdut și sponsorii pe care îi avea. Printre aceștia se număra și Red Bull.

Nu este, însă, prima dată când „Tanukana” face declarații controversate. Jucătoarea de Tekken a spus și despre femeile cu sâni mici că nu ar trebui să aibă drepturi ale omului. Mai mult, i-a cerut unei persoane care o deranja să se „sinucidă”. Tot despre bărbați, „Tanukana” a spus că nu sunt oameni dacă locuiesc împreună cu părinții lor.

Gamingul este un domeniu extrem de popular în Japonia, iar unii jucătorii profesioniști sunt la fel de faimoși ca muzicienii sau actorii.

Sursa: NME

Citește și: Cât de înaltă este, de fapt, Lady Dimitrescu din Resident Evil: Village? Xbox ne ajută să ne facem o idee

Urmărește Go4Games.ro pe Google News