Viitorul jocurilor pe mobile, acum!

| 08.12.2011
Viitorul jocurilor pe mobile, acum!

Compania OnLive, ce oferă posibilitatea de a juca orice titlu din librăria proprie prin intermediul serviciilor de streaming puse la dispoziţia abonaţilor, a anunţat extinderea ofertei lor şi pentru telefoane mobile şi tablete.

Astfel, în cursul zilei de astăzi vor fi lansate aplicaţiile OnLive pentru iOS şi Android, cu ajutorul cărora un abonat OnLive poate să-şi acceseze contul de pe orice dispozitiv mobil compatibil şi să joace toate jocurile oferite de acest serviciu. Toate facilităţile caracteristice serviciului de game streaming vor fi implementate şi în cazul clientului dedicat mobilelor (salvări păstrate în cloud, posibilitatea de a lua parte la sesiunea de joc a unui prieten din postura de spectator etc.), cei care descarcă aplicaţia urmând să primească şi o copie gratuită a jocului Lego Batman.

De asemenea, conform celor de la OnLive, nu mai puţin de 25 de jocuri din oferta au fost adaptate de către dezvoltatori pentru metodele de control caracteristice ecranelor sensibile la atingere. Dintre acestea, poate fi amintită populara aventură poliţistă L.A. Noire, a celor de la Rockstar Games. Aceste 25 de titluri sunt marcate cu un simbol special în catalogul de achiziţii OnLive. De asemenea, toate celelalte jocuri pot încercate de asemenea, existând chiar şi posibilitatea ca acestea să fie controlabile prin intermediul gamepad-ului proprietar OnLive (49.99$ în Statele Unite, 39.99£ în UK).

De altfel, momentan, serviciul OnLive nu a fost lansat oficial decât în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, jocurile putând fi achiziţionate sau închiriate prin mai multe metode (fie abonament lunar cu acces la întreaga librărie, fie plata pentru fiecare joc în parte). Aplicaţia pentru mobile OnLive este compatibilă cu 4G în Statele Unite, în timp ce pentru locuitorii Marii Britanii o conexiune Wi-Fi este necesară. Pentru funcţionalitate optimă, OnLive recomandă o conexiune de minimum 2Mbps, însă serviciul ar trebui să poată fi utilizat şi cu o legătură la Internet ceva mai slabă, de doar 1Mbps.

Iată şi câteva dintre dispozitivele compatibile cu aplicaţia OnLive: iPad, iPad 2, HTC Flyer, HTC Jetstream, Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom şi Kindle Fire.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News