Noile televizoare Samsung vor oferi suport pentru servicii de cloud gaming. Cele trei platforme anunțate

Autor: Adrian Popa | 03.01.2022
Noile televizoare Samsung vor oferi suport pentru servicii de cloud gaming. Cele trei platforme anunțate
Foto: Shutterstock

Samsung a a anunțat, în cadrul CES 2022, că modelele sale de televizoare din acest an vor oferi suport pentru serviciile de cloud gaming Nvidia GeForce Now, Google Stadia și Utomik.

Știrea vine după ce principala rivală, LG, a anunțat în urmă cu câteva luni suportul pentru platforme de gaming în cloud.

Noile servicii vor fi oferite în Samsung Gaming Hub, o interfață care va oferi suport și pentru consolele video, precum PS5 sau Xbox Series X. Samsung a dezvoltat o tehnologie care le va permite jucătorilor să folosească aceleași controllere pentru jocurile de pe acestea și cele din cloud. La lansare vor fi suportate atât controllerele de PlayStation cât și cele de Xbox.

Mai mult, televizoarele Samsung vor oferi, folosind inteligența artificială, recomandări personalizate de jocuri, în cadrul aceluiași Gaming Hub.

Samsung a cochetat în trecut cu gamingul în cloud

Nu știm, deocamdată, dacă accesul la platformele de cloud gaming va ajunge sau nu pe modele mai vechi de televizoare Samsung. Mai mult, nu știm nici dacă Samsung va oferi, din start, streaming la calitate 4K. „Vom anunța mai multe detalii pe măsură ce ne apropiem mai mult de lansare”, a declarat Mike Lucero, director responsabil cu produsele și serviciile de gaming în cadrul companiei.

Surprinde faptul că platforma Microsoft, xCloud, nu este parte din proiect deocamdată. Cele două companii au o relație strânsă. Serviciiile producătorului de software vin preinstalate pe multe dispozitive Samsung.

Pentru compania din Coreea de Sud acesta nu este un domeniu nou. În 2012 s-a aliat cu compania Gaikai pentru a dezvolta o aplicație de streaming de jocuri video pentru televizoarele sale high-end. Proiectul a fost anulat, însă, după ce Sony a cumpărat Gaikai.

Sursa: The Verge

CITEȘTE ȘI:

Cele mai comune afecțiuni de sănătate de care pot suferi gamerii și cum pot fi evitate

Ce sunt jocurile blockchain și de ce unii cred că reprezintă viitorul gamingului?

Urmărește Go4Games.ro pe Google News