Pachetele FIFA Ultimate Team, declarate jocuri de noroc ilegale într-un stat european

Autor: Adrian Popa | 06.03.2023
Pachetele FIFA Ultimate Team, declarate jocuri de noroc ilegale într-un stat european

PlayStation a primit ordin în Austria să returneze bani unor jucători de FIFA după ce o instanță a decis că pachetele FIFA Ultimate Team (FUT) sunt un tip de jocuri de noroc.

Potrivit avocatului Ulrich Salburg, mai mulți gameri, printre care și un minor, au cheltuit sute de euro pe astfel de cartonașe, deși acestea încălcau legislația din domeniu. Instanța a decis că pachetele FUT pot fi considerate jocuri de noroc ilegale. Procesul a început în urmă cu doi ani și a fost îndreptat împotriva Sony, deoarece compania este cea care procesează plățile și colectează banii.

Un jucător din Austria ar fi cheltuit 85.000 de euro pe astfel de pachete, potrivit unor surse.

Instanța i-a cerut publisherului EA să marcheze pachetele FIFA Ultimate Team ca fiind „jocuri de noroc care au nevoie de autorizație”. Însă studiile recente au arătat că aceste mesaje nu îi țin pe gameri departe de loot box-uri.

EA și Sony pot face apel la această decizie.

Pachetele FUT includ jucători de fotbal virtuali care pot fi integrați de gameri în echipele lor din joc.

Loot box-urile sunt vizate de autorități inclusiv la nivelul UE. Parlamentul European i-a cerut recent organului executiv al Uniunii, Comisia Europeană, să ia măsuri în ceea ce privește anumite aspecte din industria jocurilor video. Printre acestea se numără loot box-urile și dependența de jocurile video.

Sursa: Eurogamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News