Peste 12.000 de oameni ar fi participat la un miting politic în Minecraft

Autor: Adrian Popa | 02.05.2023
Peste 12.000 de oameni ar fi participat la un miting politic în Minecraft
Foto: Profimedia Images

Peste 12.000 de jucători de Minecraft au participat la un miting politic de susținere pentru Partidul Democrat Liberal din Rusia (PDLR), potrivit formațiunii politice.

Partidul, fondat în 1992 de Vladimir Jirinovski, a organizat evenimentul de ziua fostului propagandist (25 aprilie) și înaintea zilei de 1 mai.

Mitingul de susținere a avut loc pe un server care găzduiește un bust masiv al lui Jirinovski. Controversatul politician a murit în 2022, la vârsta de 77 de ani, din cauza COVID-19.

„Mitingul digital al PDLR a devenit cea mai mare demonstrație din țară astăzi. Peste 12.000 de susținători din întreaga lume au aplicat pentru a participa la eveniment”, a transmis partidul, într-un comunicat.

Mitingul  din Minecraft a fost afectat de căderea serverului, care nu a făcut față la numărul mare de jucători. Imagini de la eveniment au apărut pe rețele de socializare.

Jirinovski a fost un politician extremist, apropiat al președintelui Vladimir Putin. El a susținut că teritoriile ruse vor fi extinse prin cucerirea țărilor și teritoriile vecine, ceva ce Rusia încearcă să facă chiar acum în Ucraina. Totodată, Jirinovski a amenințat că Rusia va scălda Republica Moldova într-o „baie de sânge” dacă autoritățile de la Chișinău vor încerca să forțeze retragerea trupelor ruse din Transnistria.

Jocul Minecraft a fost implicat în mai multe incidente în Rusia. Cel mai recent s-a petrecut anul trecut, când un adolescent a fost condamnat pentru că ar fi plănuit un atentat virtual împotriva FSB (fostul KGB). Serviciul de informații are un sediu în joc.

Sursa: Business Insider

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News