Polish Esports League, operator exclusiv al celei mai mari competiții VALORANT din Europa Centrală și de Est

Autor: Alex Manole | 28.10.2022
Polish Esports League, operator exclusiv al celei mai mari competiții VALORANT din Europa Centrală și de Est
Foto: Profimedia Images

Începând din 2023, Polish Esports League va fi operatorul exclusiv al VALORANT Challengers East: Surge, cea mai mare competiție VALORANT din Europa Centrală și de Est.

Valorant este un joc multiplayer de tip FPS (first-person shooter) 5v5. Lansat în 2020, titlul a ajuns la 12 milioane de jucători activi în fiecare lună.

Primele activități ale Ligii Poloneze de Esports pentru comunitatea Valorant au avut loc în 2021, atunci când aceasta a organizat PLE.GG VALORANT Nations Circuit. Ca urmare a turneelor de succes, un an mai târziu, Riot Games a încredințat Ligii poloneze de esports organizarea VALORANT EAST: United, o competiție pentru 21 de țări din Europa Centrală și de Est.

Ca parte a acestui efort, liga a implementat HUB-uri și turnee recurente care permit celor mai talentați jucători din Europa să acumuleze experiență în competițiile internaționale.

Polish Esports League va colabora cu Riot Games la VALORANT Challengers East: Surge, prima competiție VALORANT din Europa Centrală și de Est. Începând cu 2023, Liga Esports din Polonia nu va mai fi responsabilă doar pentru introducerea de noi jucători în ecosistemul competiției VALORANT, ci va deveni și operatorul exclusiv al competiției pentru cei mai buni jucători din regiune.

Pentru Polish Esports League, organizarea acestor turnee reprezintă un alt pas spre dezvoltarea companiei pe noi piețe, oportunități de a lucra cu noi parteneri, de a extinde structurile și de a-și dezvolta relația cu Riot Games.

„Încă din prima zi a beta-ului VALORANT, visul meu a fost să aduc acest titlu în topul sălilor de esports. Sunt entuziasmat de faptul că, în viitorul apropiat, vom fi responsabili pentru circuitul de amatori și profesioniști, în mai mult de 20 de țări europene. Câștigarea licitației este, din punctul meu de vedere, o dovadă că munca tuturor oamenilor din companie a fost recunoscută de Riot Games”, a declarat Krystian Terpinski, Lead Project Manager pentru VALORANT Challengers East: Surge și VALORANT EAST: UNITED.

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News