„Pontifex” în Minecraft? Vaticanul vrea să propage credința în lumile virtuale

Autor: Adrian Popa | 31.08.2022
„Pontifex” în Minecraft? Vaticanul vrea să propage credința în lumile virtuale
Foto: Flickr / jokaydia

Un oficial de rang înalt de la Vatican a declarat că lumile digitale, precum metaversul sau cele din jocurile video de genul Minecraft, sunt un teritoriu important pentru misionarii Bisericii Catolice.

Monseniorul Lucio Ruiz, secretar al Dicasterului pentru Comunicare al Sfântului Scaun, crede că într-o zi va exista un profil „Pontifex” în jocul Minecraft. „Trebuie să ne uităm unde sunt oamenii, cum sunt și să mergem în misiune, căutând moduri în care să facem acest lucru”, a declarat Ruiz, pentru Crux.

Minecraft, de exemplu, este o destinație potrivită pentru Biserică. Acolo, Vaticanul poate recrea unele dintre simbolurile sale, precum Capela Sixtină sau Piața Sfântul Petru. Organizația Reporteri Fără Frontiere folosește Minecraft pentru a furniza știri și alte informații interzise cetățenilor din statele în care internetul este cenzurat. Așa a apărut The Uncensored Library. Biblioteca virtuală din Minecraft găzduiește știri, articole și informații care au fost interzise în țările în care au apărut, precum Rusia, Vietnam sau Arabia Saudită.

The Uncensored Library din Minecraft.

Lucio Ruiz crede că în lumile virtuale pot fi găsite persoane aflate în suferință, care au nevoie să fie salvate.

Recent, Biserica Catolică a angajat 244 de influenceri, „misionari digitali” care au rolul să recruteze cât mai mulți membri ai tinerelor generații pentru a participa la evenimentul Synod 2021 – 2023 (Synod on Synodality), un sinod care va începe în luna octombrie a acestui an. Prin acest eveniment de lungă durată, Vaticanul vrea să asculte, pe lângă părerile episcopilor, opiniile credincioșilor de rând în legătură cu diverse teme și probleme care țin de catolicism.

Astfel de abordări sunt necesare pentru Vatican. Ca și alte religii, catolicismul se află în declin în Europa de Vest, Oceania sau America de Nord. Asta nu înseamnă neapărat că oamenii nu mai cred într-o divinitate, ci că tot mai puțini se consideră, în aceste regiuni, membri au unei anumite religii sau confesiuni.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News