Diablo 3 la BlizzCon 2011 – ediţia de colecţie confirmată şi trailer nou

| 24.10.2011
Diablo 3 la BlizzCon 2011 – ediţia de colecţie confirmată şi trailer nou

În weekendul trecut, în cadrul Anaheim Convention Center, din oraşul californian cu acelaşi nume, a avut loc BlizzCon 2011, convenţia anuală a celor de la Blizzard Entertainment. Cu această ocazie, gigantul studio de producţie a dezvăluit noutăţi despre toate cele trei francize pe care le are în portofoliu: Warcraft, StarCraft şi Diablo.

De asemenea, întregul eveniment, inclusiv conferinţele şi prezentările realizate pentru fani au fost transmise în direct şi pe Internet, weekendul încheiându-se cu un concert susţinut de formaţia Foo Fighters special pentru fanii Blizzard.

Să ne îndreptăm însă atenţia către Diablo III. Din păcate, deşi toată lumea aştepta acest lucru, oficialii Blizzard nu au dorit să dezvăluie data de lansare a jocului, menţionând doar că Diablo III va apărea atunci când va fi gata. Totuşi, pentru a nu-i lăsa pe fanii universului Diablo cu ochii-n soare, au fost dezvăluite şi câteva noutăţi demne de luat în seamă.

Pentru început, toţi cei care au achiziţionat sau vor achiziţiona un Annual Pass pentru World of Warcraft (un abonament pentru un an de zile), vor primi Diablo III absolut gratuit, atunci când acesta va fi lansat.

Diablo 3

De asemenea, n-a fost ocolit nici subiectul unei eventuale versiuni de console a lui Diablo III, Blizzard mărturisind că are de gând să transforme acest obiectiv în realitate: deja se fac angajări pentru o echipă care să se ocupe de portare. Momentan, se pare ca sunt probleme cu adaptarea schemei de control pentru consolă, neajunsuri peste care, cel mai probabil, se va trece fără a fi afectată calitatea versiunii de PC a jocului.

Deşi beta-ul Diablo III a început deja, această versiune fiind totuşi orientată către verificarea stabilităţii platformei online pe care va rula jocul, Blizzard a demonstrat în cadrul convenţiei din weekendul trecut faptul că încă le pasă de componenta single player din Diablo III. Acest lucru s-a realizat prin prezentarea unui nou trailer cinematic pentru joc, care dezvăluie şi mai multe detalii despre firul epic ce va sta în spatele celei mai noi creaţii Blizzard.

Nu în ultimul rând, Blizzard a confirmat faptul că, atunci când va fi lansat, Diablo III va beneficia de o versiune de colecţie, care va include, pe lângă joc, o carte cu artwork-uri, coloana sonoră pe disc audio, un documentar despre realizarea lui Diablo III, atât pe suport DVD, cât şi Blu-ray, in-game pets şi avatars pentru World of Warcraft şi StarCraft II, precum şi piesa de rezistenţă, craniul lui Diablo, acompaniat de un stick USB de 4GB realizat sub forma unui Soulstone.

Diablo 3

În final, pentru cei care nu sunt atat de familiarizaţi cu universul Diablo, am păstrat o scurtă retrospectivă a seriei, pe care o puteţi urmări în continuare.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News