Diablo 3 trece de comisiile de rating coreene, este gata de lansare

| 16.01.2012
Diablo 3 trece de comisiile de rating coreene, este gata de lansare

După cum v-am mai adus la cunoştinţă, una dintre problemele pe care Blizzard le-a întâmpinat în procesul de finalizare a mult aşteptatului Diablo III a fost obţinerea unui rating în Coreea de Sud, fără de care jocul nu putea fi lansat în această ţară.

Acest inconvenient a afectat atât strategia de lansare globală a jocului (Blizzard doreşte să lanseze Diablo III simultan în toate regiunile globului), cât şi imaginea companiei într-una dintre cele mai importante pieţe de desfacere pentru produsele sale (StarCraft este sport naţional în Coreea de Sud).

Din fericire pentru compania californiană, se pare că ultima versiune a jocului trimisă pentru evaluare a îndeplinit cerinţele comisiilor de rating coreene. Astfel, după un procedeu care a durat mai mult decât se estima, Diablo III a fost catalogat în sfârşit drept un produs destinat persoanelor mature (18+), ce poate fi comercializat legal pe teritoriul Coreei de Sud.

Totuşi, pentru a obţine această aprobare, cei de la Blizzard au fost nevoiţi să recurgă şi la compromisuri: casa de licitaţii, componenta prin intermediul cărora jucătorii de Diablo III puteau comercializa pe bani reali obiectele găsite în joc, a fost eliminată din varianta pentru Coreea de Sud, fiind încadrată de comisiile acestei ţări în categoria jocurilor de noroc.

Astfel, presupunând că lansarea în Coreea de Sud era o problemă cu adevărat gravă, peste care nu se putea trece atât de uşor, Diablo III are acum cale liberă pentru a fi lansat, aşa cum doreşte Blizzard, în acelaşi timp pentru toate teritoriile.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News