Activision a blocat peste 350.000 de conturi Call of Duty pentru comportament toxic

Autor: Vlad Ionescu | 27.05.2021
Activision a blocat peste 350.000 de conturi Call of Duty pentru comportament toxic
Foto: Activision

Comentariile rasiste sau toxice din jocurile video sunt o problemă a industriei, iar producătorii încearcă să mențină un mediu online cât mai civilizat și curat. Call of Duty este un exemplu concret de joc care nu acceptă nicio formă de jignire sau comportament toxic. Astfel, Activision a publicat astăzi un raport de anti-toxicitate, acolo unde a dezvăluit măsurile pe care le-a luat împotriva comentariilor rasiste sau comportamentului toxic.

Activision a declarat că a interzis peste 350.000 de conturi în titlurile Call of Duty: Warzone, Black Ops Cold War, Modern Warfare și Call of Duty: Mobile de-a lungul anului trecut. De asemenea, au menționat că aceasta este doar începutul și nu vor tolera niciun fel de comportament similar. Pentru a izola mai rapid acești jucători, compania a implementat noi filtre în joc pentru a detecta numele jignitoare, cât și o nouă tehnologie pentru a filtra textele ofensatoare.

Activision va aloca și mai multe resurse pentru detectarea comportamentelor toxice

„Ne-am luat angajamentul de a oferi o experiență de joc distractivă și civilizată tuturor utilizatorilor. Așadar, nu există loc pentru comportamente toxice în titlurile noastre” a declarat compania printr-o postare realizată pe blogul oficial.

Activision și-a îndemnat utilizatorii, în cazul în care observă un comportament inadecvat în joc, să folosească butonul de Report. “Astfel, putem face modurile multiplayer mult mai civilizate și plăcute”, a mai precizat dezvoltatorul de jocuri video.

În viitor, Activision va aloca și mai multe resurse pentru a sprijini detectarea și monitorizarea suplimentară a jucătorilor ce folosesc cuvinte jignitoare față de alți utilizatori.

De asemenea, și compania Riot Games a dezvăluit planurile recente de a începe înregistrarea tuturor comunicărilor din Valorant, astfel încât să poată verifica plângerile privind comportamentul abuziv prin componenta de voice chat a jocului. Activision nu a dezvăluit încă vreun detaliu despre când intenționează să aplice sancțiuni pentru toxicitatea răspândită prin voice chat, dar ar putea îmbrățișa o abordare similară pentru titlurile serie Call of Duty.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News