Battlefield 3 – între DLC, update-uri şi procese

| 21.11.2011
Battlefield 3 – între DLC, update-uri şi procese

După cum v-am anunţat, Battlefield 3 s-a dovedit a fi un succes comercial de proporţii pentru Electronic Arts, înregistrând vânzări de peste 5 milioane de exemplare în prima sa săptămână pe piaţă (peste 6,5 milioane până în prezent, conform VGChartz, excluzând copiile jocului comercializate prin intermediul serviciilor de distribuţie digitală).

Totuşi, în ciuda acestui succes, nu toate lucrurile legate de Battlefield 3 sunt roz. Jucătorii s-au plâns de tot felul de probleme ce apar în timpul partidelor online, precum şi de trişori care strică plăcerea celor care joacă Battlefield 3 în mod onest. DICE a promis deja că lucrează la un update major, care va fi publicat săptămâna viitoare pentru versiunea de PC a jocului. Din cauza proceselor suplimentare de certificare ale Sony şi Microsoft, patch-ul va mai întârzia puţin în cazurile versiunilor de console ale jocului.

Între timp, se lucrează din greu şi la Back to Karkand, primul pachet DLC pentru Battlefield 3. Un nou material video de prezentare pentru acesta poate fi vizionat în continuare.

Back to Karkand va fi prima dată lansat pe PlayStation 3, în decembrie, urmând ca versiunile de PC şi Xbox 360 ale lui Battlefield 3 sa primească acest DLC o săptămână mai târziu. Tocmai din această cauză se pare ca publisherul Electronic Arts este pe cale să fie chemat în instanţă.

La E3 2011, în cadrul conferinţei de presă Sony, a fost anunţat faptul că versiunea de PlayStation 3 a lui Battlefield 3 va include, pe acelaşi disc Blu-ray, şi o ediţie gratuită a jocului Battlefield 1943. Ulterior, Electronic Arts nu a mai menţionat deloc această promoţie, lansând Battlefield 3 fără jocul gratuit promis. Motivarea a venit abia după lansare, EA afirmând că, în locul jocului Battlefield 1943, utilizatorii de PS3 vor avea prioritate atunci când vine vorba de pachetele DLC pentru Battlefield 3.

Simţindu-se înşelaţi, un grup de gameri a apelat la biroul de avocatură Edelson McGuire pentru a căuta dreptate. Jucătorii nu cer daune financiare de la Electronic Arts, ci doresc numai să-şi primească copiile gratuite ale lui Battlefield 3, după cum le-a fost promis încă de la începutul verii.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News