CCP Games nu se lasă. Un shooter EVE Online este în curs de dezvoltare

Autor: Adrian Popa | 09.05.2022
CCP Games nu se lasă. Un shooter EVE Online este în curs de dezvoltare
Foto: CCP Games

CCP Games, dezvoltatorul popularului joc MMORPG Eve Online, a anunțat că lucrează la un shooter cu acțiune care se desfășoară în același univers. Anunțul a fost făcut în timpul evenimentului Fanfest 2022, desfășurat la Reykjavik, capitala Islandei.

Jocul este în faza de pre-producție și este dezvoltat de studioul din Londra al companiei.

CCP încearcă de mai mulți ani să lanseze un titlu FPS de succes legat de universul EVE Online. Prima tentativă a fost cu Dust 514, lansat în 2013 pentru consola PlayStation 3. Jocul a fost închis, însă, în 2016 din cauza numărului redus de jucători.

A urmat, tot în 2016, o nouă încercare cu Project Nova, care a fost respins de comunitatea EVE încă din primele faze de dezvoltare.

EVE Online
Imagine din viitorul FPS pe care creatorii EVE Online îl pregătesc. (Foto: CCP Games)

Compania nu a oferit prea multe informații despre noul joc. CCP a promis că acestea vor fi disponibile la timpul potrivit. În una dintre imaginile prezentate apar mai mulți soldați, aflați în apă până la brâu, care se apropie de epava unei nave spațiale.

Parteneriat între CCP Games și Microsoft

Dezvoltatorul a transmis că sunt în lucru și alte proiecte legate de EVE Online. Unul este jocul mobil de strategie de genul 4X (Explore, Expand, Exploit, Exterminate), dezvoltat în studioul din Shanghai, China.

Al doilea este un proiect de colaborare între EVE Online și Microsoft Excel, care le va permite jucătorilor să utilizeze mai eficient cantitatea vastă de date disponibile. Noua unealtă le va oferi gamerilor posibilitatea să calculeze profiturile sau să analizeze resursele, făcând operațiunile mai ușor de executat.

În EVE Online, joc lansat în 2003, jucătorii pot vizita 7.800 de sisteme solare. Titlul are 300.000 – 400.000 de utilizatori activi în fiecare lună.

Teaser trailer-ul Project Nova, FPS-ul abandonat de CCP Games:

Sursa: Eurogamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News