Chroma, un shooter muzical de la creatorii Guitar Hero şi Rock Band

| 18.02.2014
Chroma, un shooter muzical de la creatorii Guitar Hero şi Rock Band

Vi se pare că first person shooterele din ziua de azi seamănă din ce în ce mai mult unul cu celălalt, originalitatea fiind neglijată în favoarea accesibilităţii pentru o comunitate cât mai mare de jucători? Probabil că şi cei de la Harmoix au avut aceeaşi părere când au început lucrul la noul lor proiect, Chroma.

Chroma este ceea ce Harmonix numeşte un first person shooter muzical, o abordare deloc neobişnuită pentru cei care cunosc trecutul acestei companii. Printre altele, Harmonix sunt cei care au inventat seriile Guitar Hero, Rock Band şi Dance Central, toate jocuri axate pe muzică. Nici Chroma nu va face opinie separată, mecanicile de shooter clasic urmând a fi combinate cu partea muzicală pentru a crea o experienţă cu adevărat originală în acest domeniu.

Chroma se axează pe jocul multiplayer, armele emulând instrumente muzicale, fiecare foc tras fiind echivalent cu o nouă notă adăugată pe “portativul” hărţii pe care se joacă. În funcţie de gusturile muzicale ale jucătorului, acesta poate apela la chitare electrice, la sintetizatoare, la tobe furioase caracteristice genului metal şi la multe astfel de instrumente/arme cu ajutorul cărora îşi poate elimina inamicii, dar şi încânta urechea.

Nu vor lipsi nici evenimentele speciale (ceva în genul Levolution din Battlefield 4), schimbările de geometrie ale nivelurilor urmând să aibă o influenţă decisivă asupra coloanei sonore (şi vice-versa). De asemenea, jucătorii se vor putea organiza în “formaţii”, oferind astfel o nouă perspectivă asupra conceptului de echipă, fiecare membru urmând să folosească un alt instrument muzical.

Cea mai bună veste legată de Chroma este natura sa Free-to-play, jocul urmând să fie distribuit gratuit pe PC. Producătorii promit însă că vor evita moda “pay to win”, opţiunile oferite contra cost urmând a fi concepute în aşa fel încât să nu strice balansul jocului.

Chroma este realizat în colaborare cu studioul Hidden Path Entertainment (Counter-Strike: Global Offensive), foloseşte motorul grafic Unreal şi urmează să intre cât de curând în stadiul de testare alpha. Cei interesaţi să participe în acest test se pot înscrie vizitând site-ul oficial al jocului.

Chroma

Urmărește Go4Games.ro pe Google News