Counter-Strike: Global Offensive – regele se întoarce

| 29.08.2011
Counter-Strike: Global Offensive - regele se întoarce

Cei de la Valve sunt hotărâţi să controleze autoritar segmentul de jocuri dedicat pro-gamerilor. După ce la Gamescom 2011 s-au prezentat cu prima variantă jucabilă de Dota 2, precum şi cu un turneu a cărei echipă câştigătoare a plecat acasă cu un premiu de 1 milioan de dolari, Gabe Newell & co. şi-au îndreptat atenţia către Counter-Strike, regele FPS-urilor multiplayer inainte de apariţia lui Call of Duty 4: Modern Warfare.

Astfel, Valve a anunţat Counter-Strike: Global Offensive, o nouă versiune a jocului ce încă face ravagii în Internet Café-urile din România. Global Offensive este produs de Hidden Path Entertainment, aceeaşi echipă care s-a ocupat şi de suportul pentru Counter-Strike: Source, şi va încerca să aducă experienţa clasică Counter-Strike unei noi generaţii de jucători. Astfel, pe lângă versiunea de Steam (PC şi Mac), Counter-Strike: Global Offensive va fi lansat şi pe Xbox 360 (Xbox Live) şi PlayStation 3 (PlayStation Network).

Counter-Strike: Global Offensive va continua moda începută cu Portal 2, versiunea de PlayStation 3 a jocului oferind suport pentru tehnologiile Steam. Astfel, la fel ca în Portal 2, deţinătorii de PlayStation 3 se vor putea aventura în meciuri contra jucătorilor de pe PC/Mac. Pentru a nu fi dezavantajaţi în faţa veteranilor de pe PC, versiunea de PS3 a lui Counter-Strike: Global Offensive va oferi suport atât pentru PlayStation Move, cât şi pentru combinaţia clasică de mouse şi tastatură . Din păcate, cei care vor alege să joace Counter-Strike: Global Offensive pe Xbox 360 nu vor beneficia nici de cross platform play (nu se vor putea confrunta cu jucătorii de pe PC/PS3) şi vor fi limitaţi la controllerul clasic al consolei.

Cât despre gameplay, Counter-Strike: Global Offensive promite să fie livrat cu şapte hărţi (două pentru Hostage Rescue, cinci pentru modul Bomb/Defuse), versiuni regândite şi remasterizate ale nivelurilor clasice din Counter-Strike 1.6 sau Counter-Strike: Source. După cum ne-a obişnuit deja Valve, Counter-Strike: Global Offensive va avea la bază cea mai nouă versiune a motorului grafic Source (Half-Life 2, Portal 2).

Counter-Strike: Global Offensive va fi lansat abia în 2012, o sesiune de beta test fiind planificată pentru luna octombrie a acestui an.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News