Ghost Recon: Future Soldier va ocoli PC-ul

| 25.11.2011
Ghost Recon: Future Soldier va ocoli PC-ul

După amânările din ce în ce mai dese, gamerii ce preferă PC-ul drept principală platformă de joc au un nou motiv să fie nemultumiţi de Ubisoft. Astfel, conform lui Sébastien Arnoult, producer pentru Ghost Recon Online, versiunea de PC a lui Ghost Recon: Future Soldier se pare că nu va mai fi lansată niciodată.

Pur şi simplu compania a analizat starea pieţei actuale de jocuri pentru PC şi a decis că o portare directă pentru aceasta platformă nu se mai justifică din punct de vedere financiar, din moment ce 95% dintre jucătorii de PC preferă să pirateze în loc să achiziţioneze software-ul în mod legal.

Astfel, s-a renunţat la ideea unei ediţii de PC a lui Ghost Recon: Future Soldier, fiind aleasă în schimb soluţia unui titlu free-to-play, cum este Ghost Recon Online, pentru această platformă. În acest fel, Arnoult crede că utilizatorii de PC vor avea acces gratuit la experienţa de bază caracteristică seriei Ghost Recon, fără a-şi bate capul cu preţul de achiziţionare, download-urile ilegale, metodele de protecţie sau cine ştie ce crack-uri. Cu alte cuvinte, Ubisoft se adaptează la cerinţele pieţei de PC.

Mai mult, oficialul Ubisoft a declarat că o versiune de PC a lui Ghost Recon: Future Soldier nici măcar nu fusese anunţată în mod oficial, deşi trailerul de mai sus şi forumurile oficiale ale companiei contrazic această afirmaţie.

Ghost Recon Online se află în acest moment în fazele de testare beta (se poate aplica pentru intrarea în beta test aici), în timp ce Ghost Recon: Future Soldier va fi în continuare lansat în martie 2012, doar pentru Xbox 360 şi PlayStation 3.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News