Half-Life: Black Mesa – noi clipuri de gameplay

| 07.08.2012
Half-Life: Black Mesa – noi clipuri de gameplay

Cine îşi mai aduce aminte de Half-Life: Source, versiunea cosmetizată a primului joc din serie, lansată concomitent cu Half-Life 2? Au existat destule critici la acea vreme în legatură cu Half-Life: Source, cei de la Valve fiind acuzaţi de lene în ceea ce priveşte portarea jocului pe noul (la momentul respectiv) motor grafic Source.

Astfel, mai mulţi realizatori de MOD-uri, nemultumiţi de efortul celor de la Valve, s-au reunit pentru a realiza Half-Life: Black Mesa, o modificare pentru Half-Life 2 menită să aducă vechiul Half-Life 1 la standardele vizuale contemporane, folosind acelaşi motor grafic Source.

Din păcate, ca în mai orice proiect pornit de amatori, dezvoltarea lui Black Mesa s-a întins pe o perioadă de timp mult prea lungă (au trecut aproape 8 ani de la data lansării lui Half-Life 2), MOD-ul riscând să cadă în categoria vaporware (produs anunţat cu mare tam-tam şi amânat fără a fi lansat vreodată).

Iată că pe Internet şi-au făcut însă apariţia două noi clipuri de gameplay din Half-Life: Black Mesa, într-o anumită masură dătătoare de speranţe pentru cei care încă mai cred în finalizarea cu succes a acestui MOD. Primul dintre acestea face parte din capitolul „On a Rail” şi se pare că a fost capturat dintr-o versiune mai veche a MOD-ului, ce rulează însă pe cea mai nouă revizie a motorului grafic Source. Cel de-al doilea, de o calitate mult mai slabă, pare a fi capturat din capitolul „Surface Tension” folosind o versiune foarte veche a MOD-ului.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News