Hawken, un joc foarte apreciat, revine pe Steam după o pauză de câțiva ani

Autor: Adrian Popa | 17.05.2023
Hawken, un joc foarte apreciat, revine pe Steam după o pauză de câțiva ani
Foto: PlayHawken.com

Hawken, un joc multiplayer popular în trecut, revine într-o formă nouă pe Steam.

Problema cu jocurile free-to-play multiplayer este că atunci când majoritatea jucătorilor le abandonează, dezvoltatorii nu mai mențin online serverele pentru ele. Asta s-a întâmplat și cu Hawken, un joc de tip PvP (player versus player) care a fost retras de pe Steam în 2018. Jocul a continuat să poată fi jucat pe consolele PlayStation 4 și Xbox One.

Dezvoltatorul 505 Games a anunțat că jocul a revenit pe platforma Valve pe 17 mai într-o formă Early Acces, sub numele de Hawken Reborn. Noul joc este de tip PvE (player versus enemy) și este, de asemenea, gratuit.

Acțiunea se petrece pe Illal, o planetă care trebuia să fie o utopie pentru oameni, dar s-a transformat într-o distopie, din cauza corupției și lăcomiei corporațiilor. Atmosfera planetei este otrăvită, iar un accident teribil a dat naștere la „Giga”, o pandemie care a distrus jumătate din această lume.

Jucătorul este un mercenar care pilotează un mecha (vehicul biped blindat controlat de către un pilot) și se confruntă cu facțiuni inamice, corporații și alți adversari pe Illal.

Cei de la 505 Games nu au spus când ar putea fi lansată varianta publică a Hawken Reborn și nici dacă vor fi dezvoltate versiuni pentru consolele moderne.

Cerințe minime de sistem pentru noul Hawken:

Procesor și sistem de operare pe 64 de biți.
Sistem de operare: Windows 7
Procesor: Intel Core i5-4430 / AMD FX-6300
RAM: 8 GB
Grafică: NVIDIA GeForce GTX 960 2GB / AMD Radeon R7 370 2GB
DirectX: Versiunea 11
Spațiu liber: 30 GB

Hawken Reborn – trailer oficial:

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News