Activision a eliminat aproape jumătate de milion de trișori din Call of Duty: Warzone

Autor: Vlad Ionescu | 14.04.2021
Activision a eliminat aproape jumătate de milion de trișori din Call of Duty: Warzone
Foto: Activision

De la lansarea Call of Duty: Warzone din urmă cu peste un an, aproape jumătate de milion de trișori au fost interziși grație eforturilor dezvoltatorilor de a pune capăt acestor obiceiuri nesănătopase din jocul de tip Battle Royale. Echipele de securitate ale jocului aplică în mod regulat interdicții și banează permanent jucătorii ce folosesc diferite metode de a trișa și coduri.

În luna septembrie a anului trecut, echipa de la Activision a aplicat un alt val masiv de eliminări în Warzone, încercând să blocheze foarte mulți jucători ce foloseau coduri. Se pare că principalul motiv ce a stat la baza acestei decizii drastice este un software ce facilita modificarea jocului, numit EngineOwning, care a fost detectat în cazurile a peste 20.000 de conturi. A fost interzis și un streamer popular numit Wagnificent, care a primit suspendarea chiar în timpul unei transmisii live.

Producătorii elimină zilnic trișorii de pe servere!

Convinși că nu există loc pentru asemenea practici în Call of Duty: Warzone, dezvoltatorii au raportat recent rezultatele împotriva hackerilor. De la apariția jocului de tip Battle Royale, lansat în urmă cu peste un an, și până acum, peste 475.000 de trișori au primit interdicții definitive. Numai din februarie dezvoltatorii au emis șapte valuri de eliminare a trișorilor, ultimul având loc chiar duminica trecută.

În afară eforturilor de acest fel, echipele de securitate tind să interzică zilnic trișorii detectați individual, reacționând la feedback-ul venit din partea jucătorilor sau pe baza software-ului anti-cheat. În prezent, dezvoltatorii se concentrează în principal pe blocarea jucătorilor care trișează și împiedicarea acestora să mai cumpere conturi noi de pe piața neagră.

Jucătorii legitimi raportează în mod regulat întâlnirile cu hackerii din joc, iar Activision pare să ia această problemă în serios. O jumătate de milion de conturi blocate reprezintă un număr imens, ceea ce indică în mod clar că echipele de securitate monitorizează și elmină jucătorii “codați”.

Sursa: Polygon

Urmărește Go4Games.ro pe Google News