Marathon, prima trilogie de la Bungie, acum oferită gratuit

| 02.12.2011
Marathon, prima trilogie de la Bungie, acum oferită gratuit

Studioul Bungie şi-a dobândit faima alături de Microsoft, realizând celebra serie Halo pentru consolele Xbox şi Xbox 360. Totuşi, după lansarea a nu mai puţin de cinci titluri ale acestei serii (Halo, Halo 2, Halo 3, Halo 3 ODST, Halo Reach), Bungie s-a despărţit de gigantul din Redmond, alegând să redevină un dezvoltator de jocuri independent.

Puţini ştiu însă că, înainte de parteneriatul cu Microsoft, compania americană producea în principal jocuri pentru computerele Macintosh, făcându-şi un nume cu seriile Marathon sau Myth. Titlurile Marathon au fost considerate părinţii spirituali ai seriei Halo, Bungie păstrând foarte multe elemente ale acestor shootere SF şi pe parcusul aventurilor lui Master Chief.

Şi, tocmai pentru a vedea de unde a plecat totul, cei de la Bungie s-au hotărât să lanseze în mod gratuit întreaga trilogie de jocuri Marathon, îmbunătăţită în mod semnificativ. Astfel, pachetul pe care-l puteţi descărca gratuit de pe http://marathon.sourceforge.net conţine un remake al primului titlu din serie, un remaster HD pentru Marathon 2: Durandal şi Marathon Infinity cu suport pentru modurile de joc multiplayer online.

În prezent, Bungie lucrează alături de Activision la un nou proiect misterios, despre care nu s-au oferit detalii suplimentare.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News