Peste 110.000 de clienți cer înapoi banii dați pe Battlefield 2042

| 10.02.2022
Peste 110.000 de clienți cer înapoi banii dați pe Battlefield 2042
Foto: Profimedia Images

Problemele continuă pentru jocul Battlefield 2042, după ce o petiție online, în care clienții cer înapoi banii dați pe joc, a strâns peste 110.000 de semnături.

Petiția, publicată pe Change.org, a fost creată în urmă cu o lună, dar a devenit populară în ultimele zile. Autorul susține că Electronic Arts și DICE nu și-au respectat promisiunile făcute înainte de lansare și că au venit pe piață cu un joc „care nu poate fi jucat”. Fanii sunt nemulțumiți, printre altele, de bug-uri și lipsa unor elemente apreciate în jocurile Battlefield anterioare.

Un client nemulțumit susține că un avocat de top va deschide un proces colectiv împotriva publisherului Electronic Arts.

La scurt timp după lansare, Battlefield 2042 a avansat rapid în clasamentul celor mai proaste jocuri de pe platforma Steam, unde ocupă în acest moment poziția 12. Zeci de mii de clienți nemulțumiți au criticat jocul pe platformă.

Citește și: Din 2002 în 2022: Cum s-a schimbat gamingul în ultimii 20 de ani?

Fawzi Mesmar, șeful departamentului de design din cadrul dezvoltatorului DICE, a plecat din companie la scurt timp după lansarea jocului. El a susținut că plănuia acest lucru de dinainte de debutul pe piață al Battlefield 2042.

Au apărut chiar zvonuri că jocul va deveni free to play. Deocamdată titlul beneficiază, pe Steam, de un discount de 42% și costă aproape 35 de dolari.

Pentru a adăuga sare pe rănile EA și DICE, un dezvoltator a lansat Clownfield 2042, o parodie la joc, care are recenzii foarte bune pe Steam. Creatoru Riverside Studios promite o experiență neoptimizată, o mulțime de bug-uri, un sistem „AI primitiv” și doar trei hărți.

Battlefield 2042 – disponibil pe platformele Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series X/S – a fost lansat în noiembrie 2021 și oferă doar mod multiplayer.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News