Rise of The Triad revine într-un remake HD

| 07.08.2012
Rise of The Triad revine într-un remake HD

Acum mulţi ani, pe vremea când Duke Nukem 3D sau primul Quake nu existau încă, Apogee Software oferea o primă replică la Wolfenstein 3-D prin intermediul lui Rise of The Triad. Acesta era un first person shooter alert, care a adus, la vremea sa, câteva inovaţii importante în cadrul genului: jump pads, opţiunea de a întruchipa mai mulţi eroi sau posibilitatea de a privi în sus sau în jos pentru a ţinti mai exact. Ulterior, Apogee Software şi-a schimbat numele în 3D Realms şi a lansat mega-succesul Duke Nukem 3D. Restul e istorie.

În 2008, înaintea dezastrului care a dus la închiderea studioului şi vânzarea brandului Duke Nukem către Gearbox Software, 3D Realms a reabilitat numele de Apogee Software, oferind drepturile asupra acestuia unei noi companii ce urma să se ocupe de publicarea unor jocuri mai puţin importante (trilogia Duke Nukem pentru Nintendo DS şi PSP sau versiunea pentru iOS a vechiului Rise of The Triad).

Iată că după ani de pauză, Apogee Software revine în prim plan, QuakeCon 2012 fiind ocazia perfectă pentru ca vechiul/noul publisher să anunţe un remake HD al clasicului Rise of The Triad, de această dată realizat de Interceptor Entertainment. Echipa de la Interceptor lucrase şi la Duke Nukem 3D: Reloaded, un remake HD al clasicului FPS Duke Nukem, aprobat iniţial de Gearbox şi apoi blocat pentru a face loc lui Duke Nukem Forever şi DLC-urilor acestuia.

Noul Rise of The Triad este construit folosind Unreal Engine 3 şi promite să actualizeze gameplay-ul clasic din anii ’90 într-o prezentare grafică modernă. Din nou vom avea ocazia de a intra în pielea a cinci agenţi H.U.N.T. (High-Risk United Nations Taskforce), fiecare cu stilul său aparte de gameplay şi armele caracteristice: Flamewall, Firebomb, Split Missile, Drunk Missile, Excalibat, etc.

Remake-ul Rise of The Triad se va bucura de o campanie single player de peste 20 de niveluri, de moduri speciale de joc (God mode, Elasto mode, Mercury mode, Shrooms mode, Dog mode) şi de multiplayer online old-school. Nu în ultimul rând, jocul va fi livrat alaturi de un editor de niveluri pentru ca pasionaţii să-şi poată crea propriile hărţi pentru multiplayer.

Noul Rise of The Triad este aşteptat pe PC în cursul acestui an (cel tarziu la începutul lui 2013), jocul urmând a fi distribuit în regim digital (Steam).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News