S.T.A.L.K.E.R. 2 este mort

| 26.04.2012
S.T.A.L.K.E.R. 2 este mort

După succesul de care s-au bucurat cele trei titluri ale seriei S.TA.L.K.E.R. (Shadow of Chernobyl, Clear Sky si Call of Pripyat), puţini puteau să prevadă ce avea să urmeze. Conform foştilor angajaţi ai studioului din Ucraina GSC Game World (realizatorii seriei S.T.A.L.K.E.R.), dezvoltarea lui S.T.A.L.K.E.R. 2 a fost oprită încă din luna decembrie a anului trecut.

La respectivul moment, oficialii companiei au negat acest lucru, afirmând că se face tot posibilul pentru ca procesul de producţie a lui S.T.A.L.K.E.R. 2 să continue. Din păcate, se pare că acest lucru nu a fost posibil, întreaga echipă care lucra la acest joc fiind concediată. Fosta echipă nu a putut însă să intre şi în posesia drepturilor asupra numelui S.T.A.L.K.E.R. (se zvoneşte că ar fi fost deja vândute către Bethesda).

Astfel, foştii angajaţi GSC Game World s-au reunit într-un nou studio – Vostock Games. Primul proiect al celor de la Vostock Games va fi Survarium, un first person online free to play, realizat cu ajutorul asset-urilor (texturi, modele etc.) dezvoltate pentru S.T.A.L.K.E.R. 2. Puteţi afla mai multe detalii despre Vostock Games din filmuleţul de mai jos.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News