XCOM îşi arată noua faţă

| 30.08.2011
XCOM îşi arată noua faţă

XCOM a fost una dintre cele mai iubite serii de jocuri de strategie în anii ’90, licenţa trecând din mână în mână ulterior, fiind folosită pentru simulatoare spaţiale (XCOM Interceptor) sau jocuri de acţiune (XCOM Enforcer), fără a reuşi însă să se atingă nivelul calitativ al titlurilor iniţiale.

Această decădere părea a continua şi anul trecut, când 2K Games a anunţat că are de gând să readucă franciza în prim plan, de această dată prin intermediul unui first person shooter, intitulat pur şi simplu XCOM. Reacţia fanilor înrăiţi a fost mai mult decât negativă, atât design-ul neinspirat al extratereştrilor (nişte arătări organice de culoare neagră), cât şi gameplay-ul simplificat nefiind deloc pe planul iubitorilor vechilor jocuri XCOM.

Echipa de la 2K Marin (BioShock 2) a luat în serios aceste plângeri, modificând conceptul din spatele noului XCOM pentru a aduce jocul mai aproape de aşteptările pe care fanii le au de la un titlu XCOM. Astfel, la E3 2011, în spatele uşilor închise, 2K Games a prezentat un demo consistent a lui XCOM, unele elemente definitorii ale seriei (precum personalizarea şi echiparea soldaţilor proprii) refăcându-şi apariţia în jocul celor de la 2K Marin. Iată că la câteva luni de la închierea târgului din Los Angeles respectivul demo a fost publicat pe Internet, acompaniat de comentariile producătorilor. Îl puteţi viziona în continuare:

XCOM va fi lansat în luna martie a anului viitor, atât pentru PC, cât şi pentru Xbox 360 şi PlayStation 3.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News