Primul joc anulat după lansare

| 02.12.2013
Primul joc anulat după lansare

Ne-am obişnuit ca diferite jocuri să fie anulate, fie atunci când sunt doar în stadiul de proiect, fie doar cu câteva luni înainte de lansare. Motivele pentru aceste decizii se învârt de cele mai multe ori în jurul aspectului financiar, publisherii considerând că respectivele titluri nu vor fi capabile să recupereze banii investiţi în realizarea lor.

Ashes Cricket 2013 este însă un caz special. Nu, nu prin faptul ca este un simulator de crichet, sport a cărui definiţie o veţi găsi ataşată cuvântului obscur în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române. Genul abordat nici nu mai contează: Ashes Cricket 2013 este primul joc pe care publisher-ul decide să-l anuleze după ce a fost lansat.

Anunţat iniţial pentru Xbox 360, PlayStation 3, Wii U şi PC şi aşteptat în vara acestui an, Ashes Cricket 2013 a fost amânat şi în sfârşit lansat pe 22 noiembrie, doar în versiune pentru PC, prin intermediul Steam. În urma feedback-ului negativ venit dinspre cumpărători, publisher-ul 505 Games a decis să elimine jocul din oferta Steam, renunţând complet şi la ideea de a-l mai publica pe orice altă platformă.

Mai mult, 505 Games a anunţat că toţi cei care cumpăraseră Ashes Cricket 2013 prin intermediul Steam urmează să-şi primească banii înapoi. Se pare că nivelul calitativ mult sub medie al jocului a fost cauzat de inabilitatea studioului producător Trickstar Games de a adapta motorul grafic ales la cerinţele unui joc de crichet.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News