Un nou sezon: FIFA 12 debutează în România

| 06.10.2011
Un nou sezon: FIFA 12 debutează în România

Weekend-ul trecut s-a desfăşurat sub semnul celui mai nou joc al seriei FIFA, zilele de vineri şi sâmbătă fiind dedicate evenimentelor ce au marcat lansarea lui FIFA 12 în România. Şi, având în vedere că Electronic Arts deja a anunţat că FIFA 12 a vândut nu mai puţin de 3,2 milioane de exemplare în prima sa săptămână pe piaţă (cel mai de succes joc video al anului 2011, până în prezent), distribuitorul oficial – Best Distribution – nu s-a putut lăsa mai prejos, organizând două evenimente dedicate ediţiei virtuale a sportului-rege. În plus, GIGABYTE România, în colaborare cu PC Garage, a pus la punct propriul eveniment de lansare pentru FIFA 12.

Startul s-a dat vineri, 30 septembrie, chiar în ziua lansării europene a lui FIFA 12, în magazinul Diverta din Bucureşti Mall. Din păcate, locaţia aleasă de organizatori nu a fost prea potrivită pentru un astfel de eveniment, îngrămădeala specifică magazinelor de acest tip impiedicând participanţii să se poată mişca în voie.

FIFA 12

Totuşi, acest impediment nu a părut să-i deranjeze pe concurenţii care plănuiau să concureze la concursul organizat pe console PlayStation 3. În schimb, destul de stresantă a fost decalarea începerii concursului, care a fost întârziat cu aproape o oră. Chiar dacă la startul competiţiei am putut observa feţe cunoscute printre concurenţi – cum ar fi campionul mondial la FIFA 08 Marius „BeBe” Craciun, câştigătorul a fost vlad013, care a intrat în posesia unui joc FIFA 12 pentru PS3, a unui tricou, a unei şepci şi a unei genţi Sony PlayStation. Nici cei care nu au cucerit cea mai înaltă treaptă a podiumului nu au plecat acasă cu mâna goală: s-au mai putut câştiga mingi de fotbal, ediţii de PC FIFA 12, tricouri, şepci, huse de UMD-uri sau umbrele Sony.

În aceeaşi seară, la sediul GIGABYTE România s-a desfăşurat lansarea alternativă a lui FIFA 12, pusă la punct împreună cu PC Garage. De această dată, spaţiul de desfăşurare a fost amenajat corespunzător, concursul organizat de GIGABYTE având loc pe PC-uri echipate cu gamepad-uri Razer Onza. În plus, participanţilor le-au fost puse la dispoziţie băuturi răcoritoare şi snacks, precum şi „o sală de antrenament” cu un Xbox 360 Slim, pe care se putea exersa înainte de intrarea în concursul propriu-zis.

FIFA 12

Meciurile au fost extreme de spectaculoase, concursul fiind câştigat de Alingbima Răzvan, un veteran al scenei FIFA, acesta intrând în posesia unei console Nintendo Wii Zap Pack şi a unui gamepad Razer Onza. Locul II, ocupat de Horia D., s-a ales cu un procesor AMD Phenom II X4 970 Black Edition 3.50GHz, în timp ce ocupantul locului III, Alex D., a plecat acasă cu un procesor AMD Vision A4-3400 2.7GHz. Careul de aşi a fost închis de Vlad V., care s-a mulţumit cu un gamepad Razer Onza. Nici ceilalţi participanţi nu au plecat cu mâinile goale, absolut toţi concurenţii primind cupoane prin intermediul cărora pot descărca exemplare gratuite ale jocurilor DiRT 3 şi Batman: Arkham City.

Nebunia fotbalistică a continuat sâmbătă, 1octombrie, în GameShop.ro Concept Store, unde curioşii s-au strâns pentru a da piept cu membrii naţionalei României de FIFA. Şi aici meciurile s-au desfăşurat pe PC-uri GIGABYTE, echipate cu gamepad-uri de Xbox 360. Fuhrer, Adonis şi MariusGabriel au reuşit să câştige câte un joc FIFA 12, în timp ce numeroşi alţi concurenţi s-au ales cu vouchere de reducere pentru produsele din Concept Store.

FIFA 12

Cât despre jocul propriu-zis, FIFA 12, atât in versiunea pentru PC, cât şi în varianta sa de PlayStation 3, se află în plin proces de testare în cadrul redacţiei Go4games.ro, review-ul urmând a fi publicat foarte curând.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News