Steam refuză unele jocuri care includ artă și elemente generate de inteligența artificială

Autor: Adrian Popa | 30.06.2023
Steam refuză unele jocuri care includ artă și elemente generate de inteligența artificială
Foto: Shutterstock

După ce a interzis jocurile blockchain și NFT-urile, Steam, cea mai mare platformă de distribuție de jocuri video pentru PC, refuză și titluri care includ artă și elemente create de inteligența artificială.

Sunt vizate jocurile pentru care creatorii nu pot demonstra că deține activele folosite pentru antrenarea algoritmilor AI, potrivit lui Simon Carless, fondatorul GameDiscoverCo.

Un utilizator de Reddit, u/potterharry97, a scris că a încercat să pună pe Steam un joc în urmă cu o lună. Acesta includea elemente generate cu ajutorul inteligenței artificiale. Reprezentanții Valve nu i-au acceptat jocul și i-au transmis dezvoltatorului că nu pot livra titluri pentru care creatorii lor nu dețin drepturile necesare.

Valve is not willing to publish games with AI generated content anymore
by u/potterharry97 in aigamedev

Potrivit Valve, jocul respectiv includea active generate de inteligența artificială care erau bazate pe materiale protejate de legea drepturilor de autor și deținute de cineva.

Platformele actuale de inteligență artificială sunt „antrenate” folosind cantități uriașe de date care le sunt livrate. Aceste date – imagini, texte etc. – sunt utilizate, de obicei, fără permisiunea celor care dețin drepturile asupra lor.

Utilizatorul de Reddit a încercat apoi să îmbunătățească elementele generate de AI, astfel încât să nu mai pară a fi create de inteligența artificială. Chiar și așa, Steam i-a refuzat în continuare jocul.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News