SimCity 5 aşteptat în 2013?

| 05.03.2012
SimCity 5 aşteptat în 2013?

Astăzi debutează în San Fracisco ediţia din 2012 a Game Developers Conference, primul eveniment major de gaming de anul acesta. Ca de obicei, sunt aşteptate numeroase anunţuri din partea studiourilor şi publisherilor de profil, unele dintre acestea previzibile deja de ceva zile.

Un astfel de exemplu este viitorul joc al seriei SimCity, un titlu ce se pare că va fi anunţat de studioul EA Maxis în cadrul GDC 2012. Încă din anii ’80, SimCity s-a impus drept jocul de strategie de tip city builder de referinţă; în fiecare iteraţie a seriei jucătorii au fost trecuţi prin toţi paşii necesari pentru a construi un oraş funcţional şi a-l administra într-un mod eficient.

Conform unei machete de trailer „scăpate” pe Internet (compusă doar din cadre statice, un soi de „storyboard” pentru viitorul trailer oficial), SimCity 5 urmează să fie anunţat, lansarea fiind programată pentru 2013. Se pare că jocul este terminat în proporţie de 30%, fiind bazat pe un nou motor grafic, numit GlassBox Simulation Engine. De altfel, imaginile incluse în secvenţele de mai jos au un aspect demn de această denumire, amintind de machetele utilizate în arhitectură.

Vom rămâne în continuare cu ochii pe evenimentele de la GDC 2012, pentru a afla dacă zvonul referitor la SimCity 5 se va adeveri sau nu.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News