StarCraft 2: Heart of The Swarm a fost lansat în România

| 12.03.2013
StarCraft 2: Heart of The Swarm a fost lansat în România

Ieri seară am asistat la un nou eveniment important în peisajul gaming-ului de la noi din ţară: lansarea în România a expansion pack-ului StarCraft II: Heart of The Swarm. Sincer, mai ales după experienţa destul de neplacută trăită cu ocazia lansării lui Diablo III, mă aşteptam ca nu foarte multă lume să-şi bată capul cu participarea la un astfel de “midnight launch”.

Şi totuşi, am fost plăcut impresionat de numărul de gameri pasionaţi prezenţi la evenimentul de lansare a lui Heart of The Swarm, organizat în incinta unuia dintre cele mai mari magazine de electronice din Bucureşti. Chiar şi în condiţiile în care expansion-ul StarCraft 2 nu urma să fie pus în vânzare decât de la 23:30, locul amenajat pentru lansare se umpluse deja cu două ceasuri înainte de această oră.

StarCraft 2 Heart of The Swarm

Mai mult, se pare că pasionaţii de StarCraft sunt ceva mai civilizaţi decât fanii altor jocuri, aceştia aşteptând la rând răbdători pentru a se putea înscrie în cele două concursuri pregătite de organizatori. În primul rând am avut parte de o competiţie de StarCraft II: Wings of Liberty, ai cărei câştigători au plecat acasă cu ediţii de colecţie StarCraft II: Heart of The Swarm şi hardware dedicat jocurilor PC. Din păcate, ultima parte a concursului nu s-a mai putut desfăşura în condiţii normale, serverele celor de la Blizzard refuzând să mai “coopereze”. Astfel, organizatorii au fost nevoiţi să tragă la sorţi numele câştigătorilor.

Un al doilea concurs a fost organizat sub forma unei tombole, toţi cei prezenţi intrând în cursa pentru ediţii normale şi de colecţie ale expansion pack-ului Heart of The Swarm. Nu în ultimul rând, cumpărătorii ce au prezentat dovada achiziţiei au plecat acasă cu tricouri StarCraft II: Heart of The Swarm, organizatorii pregătind şi postere pentru mai toţi participanţii la acest eveniment.

StarCraft 2 Heart of The Swarm

A fost de asemenea prezent şi Silviu „NightEnD” Lazăr, un jucător cunoscut de StarCraft II, care nu s-a sfiit să împartă autografe şi să se fotografieze cu toţi doritorii.

Per total, am avut parte de o seară plăcută, liniştită şi civilizată, StarCraft II: Heart of The Swarm debutând în România cu dreptul. Pe viitor am dori să vedem din ce în ce mai multe astfel de evenimente organizate la noi în ţară, gamerii români dovedind ca pot reacţiona pozitiv atunci când sunt trataţi cu respect.

StarCraft 2 Heart of The Swarm

Urmărește Go4Games.ro pe Google News