Un gamer care a suferit o criză epileptică a fost salvat de o fată aflată la 8.000 de km distanță

Autor: Alex Manole | 30.10.2020
Un gamer care a suferit o criză epileptică a fost salvat de o fată aflată la 8.000 de km distanță
Aidan Jackson și Dia Lathora (Foto: captură din video)

Părinții unui gamer care a suferit o criză epileptică, în timp ce se afla într-un joc, i-au mulțumit amicei băiatului, aflată la peste 8.000 de km distanță, pentru că a chemat ajutoare.

Aidan Jackson, în vârstă de 17 ani, vorbea cu o amică în vârstă de 20 de ani, Dia Lathora, când i s-a făcut rău. La un moment dat, tânăra a constatat că adolescentul nu mai răspundea și a auzit, în căști, că scotea sunete ciudate. Din Texas, Dia a chemat serviciile de urgență din orașul Widnes, Marea Britanie.

Citește și: Când prea mult gaming strică. Visurile unei tinere, spulberate de încheieturile distruse

Părinții lui Jackson s-au trezit cu poliția și un echipaj medical la ușă, fără să știe ce s-a întâmplat. Caroline și Steve Jackson s-au năpustit spre dormitorul fiului lor și l-au găsit foarte dezorientat. Băiatul nu mai avusese o criză de o jumătate de an.

Un gamer norocos

Din fericire, Lathora știa adresa locuinței adolescentului. „Dia avea adresa noastră, dar nu și numere de contact, așa că este extraordinar că a reușit să cheme ajutor de atât de departe”, a declarat mama băiatului. „Am vorbit cu ea și i-am mulțumit – a fost bucuroasă că a putut ajuta”, a adăugat femeia.

Crizele epileptice reprezintă tulburări periodice ale activităţii electrice a creierului, care conduc la disfuncţii cerebrale temporare.

Sursa: BBC

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News