Un istoric spune că trăim în anul 1723. Ce s-ar fi întâmplat cu 300 de ani de istorie?

Autor: Alex Manole | 10.07.2022
Un istoric spune că trăim în anul 1723. Ce s-ar fi întâmplat cu 300 de ani de istorie?

Sunt unele lucruri asupra cărora toate țările din lume sunt de acord. Exemple sunt zilele săptămânii, timpul, calendarul, denumirile de locuri etc. Un istoric german, numit Heribert Illig, afirmă, însă, că trăim în minciună și că anul real în care ne aflăm acum este 1723. Astfel, 297 de ani de istorie au fost inventați.

Illig a propus teoria numită „Phantom Time Hypothesis” în 1991 și susține că în jurul anului 1000 trei lideri ai lumii au intrat într-o consiprație care și-a propus schimbarea modului în care era monitorizat timpul. Aceștia sunt, conform istoricului, Papa Silvestru al II-lea, împăratul german Otto al III-lea al Sfântului Imperiu Roman și împăratul bizantin Constantin VII Porfirogenet. Cei trei ar fi dorit ca data la care Otto și-a început domnia să fie 1000, „Anul Domnului”, și nu 996.

Charlemagne (Foto: Wikipedia)

Cum ar fi fost adăugați aproape 300 de ani falși de istorie

Illig susține că cei trei au modificat documente și au creat evenimente istorice false. Mai mult, istoricul a spus că Charlemagne (Carol cel Mare) nu a existat și este, de fapt, o legendă similară cu cea a Regelui Arthur. În final, în urma acestor modificări, au fost adăugați 297 de ani falși de istorie, cândva între anii 600 și 1000.

Heribert Illig mai susține că diferențele dintre calendarul iulian și cel gregorian complică și mai mult lucrurile, deoarece în cel de-al doilea anul este cu 11 minute mai scurt. Acesta nu este singurul istoric care spune că o parte din Evul Mediu Timpuriu nu a existat. Același lucru l-a susținut în 1995 și Dr. Hans-Ulrich Niemitz.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News