Un mic investitor din Texas a folosit profitul din GameStop pentru a ajuta copiii bolnavi

Autor: Adrian Popa | 01.02.2021
Un mic investitor din Texas a folosit profitul din GameStop pentru a ajuta copiii bolnavi

Un investitor de retail din statul american Texas a folosit o parte din banii câștigați de pe urma acțiunilor GameStop pentru a ajuta copiii bolnavi dintr-un spital.

Tânărul, care a dorit să rămână anonim, a donat 10 console video Nintendo Switch, cumpărate chiar din magazine GameStop. Dispozitivele au fost oferite Medical City Children’s Hospital din Dallas.

Exemplul lui a fost urmat apoi și de alți investitori amatori care au pariat pe acțiunile retailerului de jocuri video.

I jumped on the switch donation bandwagon. It’s not a lot because I haven’t sold yet! I’m in Australia and bought this from EB games (owned by GameStop) and donated it to the Queensland Children’s Hospital. There will be a lot more coming their way after the squeeze! HOLD ? ?? from r/wallstreetbets

Ce se întâmplă cu acțiunile GameStop

Utilizatorii unui grup popular de investitori amatori de pe Reddit, numit r/wallstreetbets (WSB), s-au mobilizat pentru a cumpăra acțiuni la companii vizate de short seller-i.

Un short seller împrumută acțiuni pe care apoi le vinde imediat. Dacă titlurile scad, short-seller-ul înregistrează profit, deoarece returnează titluri mai ieftine la data agreată. În caz contrar, pierde bani. Scăderea acțiunilor este provocată în special prin publicarea de rapoarte publice în care sunt prezentate problemele entității vizate.

Una dintre acțiunile pe care short seller-ii aveau expunere foarte mare era GameStop (GME). Mii de investitori amatori din grupul WSB, inclusiv din România (dar și din Coreea de Sud, Bulgaria sau Japonia), au început să cumpere titluri ale retailerului de jocuri video.

Unii au investit milioane de dolari, alții doar câteva zeci de dolari. Cererea mare a dus la creșterea accentuată a titlurilor GME, iar entitățile care au pariat pe declinul titlurilor au înregistrat pierderi masive.

The Force Awakens! from r/wallstreetbets

Unele fonduri de investiții au trebuit chiar să primească injecții de capital de miliarde de dolari de la entități rivale pentru a nu deveni insolvente.

Surse: NBC DFW, Go4it, WBS

Urmărește Go4Games.ro pe Google News