Video viral: Un gamer s-a trezit cu un șant pe cap, după ce a purtat timp îndelungat căști

Autor: Adrian Popa | 08.06.2023
Video viral: Un gamer s-a trezit cu un șant pe cap, după ce a purtat timp îndelungat căști
Foto: captură din video

Un gamer, streamer pe Twitch, care a purtat timp îndelungat căști, s-a trezit cu un șanț pe scalp. Tânărul s-a ras în cap pentru un eveniment caritabil și a făcut descoperirea, șocantă pentru el, cu această ocazie.

„Omule, am un șanț chiar aici. Aici vin căștile!”, a exclamat streamer-ul „Curtoss” de pe platforma Twitch.

Tânărul a strâns bani pentru o organizația caritabilă Leukemia & Lymphoma Society. După ce a trecut o dată aparatul de tuns prin păr, Curtoss a observat, surprins, șanțul din cap.

Reacția gamerului s-a viralizat pe rețelele de socializare. La momentul redactării acestui articol, clipul video avea peste 48 de milioane de vizualizări pe Twitter.

Aceste incidente nu sunt rare. Scalpul se deformează dacă oamenii poartă mult timp căști, mai ales modele mai grele.

„De aceea nu voi purta căști perioade lungi de timp”, a scris un utilizator de Twitter. „Bine ai venit în club”, a scris un alt gamer care a avut o problemă similară.

Ce spun medicii

Aceste șanțuri care apar pe capetele celor care poartă mult timp căști sunt temporare, potrivit medicilor. Osul nu este afectat. Potrivit specialiștilor, pentru a cauza o fractură minoră a craniului unui adult este necesară punerea pe acesta a unei greutăți de cel puțin 135 de kg.

Citește și: Cei care mor în Diablo IV au șansa să fie elogiați de actrița Megan Fox

În cazul scalpului deformat, acesta își revine la forma inițială. Pentru a accelera procesul, cei care au această problemă pot masa zona afectată sau face un duș fierbinte.

Nu acesta, este, însă principalul risc la care se expun cei care poartă timp îndelungat căști, potrivit medicilor. Acest obicei poate duce la degradarea auzului.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, jumătate dintre oamenii cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani riscă să își degradeze auzul din cauza modului în care folosesc căștile – timp îndelungat și la volum ridicat.

Multe modele de căști pot produce sunete la 120 de decibeli. La acest nivel, auzul se poate deteriora după doar 15 minute de ascultare.

Sursa: The Independent

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News